Při průjezdu historických vozidel v Konvoji svobody městem budou policisté přítomni po celé trase. Na bezproblémový průběh budou dohlížet společně se strážníky. Kolona ale výrazně omezí dopravu ve městě.

„V neděli od 9 do 13 hodin, tedy do průjezdu konvoje, budou uzavřeny Sady Pětatřicátníků pro automobilovou a autobusovou dopravu. Dojde i k postupnému uzavření Klatovské třídy, průjezd tramvají přes Sady Pětatřicátníků bude umožněn až do 10.10 hodin,“ popsala policejní mluvčí Veronika Hokrová.

Uzavírky kvůli konvoji

„Po celou dobu průjezdu konvoje budou mít auta omezený provoz také na příjezdových komunikacích na Klatovskou třídu. Od 8 hodin se uzavře Sukova ulice, kde se řadí vozidla konvoje, až do doby jeho odjezdu. Příjezd k Area Bory bude možný Boettingerovou ulicí,“ uvedla Jana Komišová z Odboru prezentace a marketingu.

Podrobný program Slavností svobody najdete ZDE

Od 10. hodiny bude rovněž uzavřena křižovatka Klatovská – Americká (U Práce) a křižovatka Klatovská – Dobrovského. V době od 11 do 14 hodin bude uzavřeno náměstí Republiky a další ulice v historickém centru. Provoz tramvají přes Sady Pětatřicátníků bude obnoven kolem poledne, přes náměstí Republiky asi ve 14 hodin.

Omezení dopravy v centru

Po celou dobu konání slavností nebude možné parkovat na náměstí Republiky podél jeho západní, východní a jižní strany. „Úplně budou uzavřeny vjezdy na náměstí v odpoledních a večerních hodinách, a to 3. května od 18 do 23 hodin, 4. května od 12 do 23 hodin a 5. května kvůli průjezdu konvoje již od 9 do 20 hodin. Vjezd městské veřejné dopravy (MHD) bude povolen,“ popsala Komišová.

Díky, Ameriko!

Vzpomínkový akt u pomníku Díky, Ameriko! uzavře v pondělí pro veškerou dopravu včetně MHD od 15 do 19 hodin Americkou ulici v úseku od Klatovské po Jungmannovu.

„Od 14 hodin bude částečně uzavřen pravý jízdní pruh na Klatovské třídě ve směru do centra v úseku ulic Havlíčkova a Americká,“ vypočetla Komišová. Od 14 do 19 hodin se uzavře i vjezd do ulice V Šipce, kde nebude možné po celý den ani parkovat. Zákaz parkování bude platit ve stejnou dobu na Americké třídě v úseku ulic V Šipce a Škroupova.

VIDEO: Loňský Convoy of Liberty.