Velkým lákadlem bude letos sedmimetrová replika Měsíce v hale DEPO2015. Projekt Brita Luka Jerrama, který již shlédly přes dva miliony lidí ve 20 zemích, využívá detailní snímky NASA a zájemci tak budou moci prozkoumat každý měsíční kráter stejně jako odvrácenou stranu této přirozené družice Země.

Instalaci bude možné pozorovat i vleže. „Uvažovali jsme o tom, že Měsíc je buď pro milovníky astronomie nebo pro romantiky. Umístili jsme proto pod něj stometrový trávník, na který si budou moci lidé lehnout a pozorovat ho," řekl kurátor festivalu Jiří Sulženko.

Z areálu DEPO2015 povede trasa kolem krajského úřadu, kde francouzské mappingové studio představí svůj kus nazvaný Měsíční sen. Pokračovat bude přes námětí Republiky, které ovládnou interaktivní loutky a světelné objekty. Cesta končí u Pivovarského muzea, kde instalace vzdá poctu bednářskému řemeslu.

Kromě jediné instalace, Octopus Garden ve Škroupově ulici 6, kam je kvůli schodům a úzké chodbě ztížený přístup, je celá trasa přístupná i pro vozíčkáře a kočárky.  

Venkovní instalace jsou přístupné zdarma, vstupné na všechny interiérové dohromady činí 50 korun a platí po oba dva dny. Festival začne v pátek v 19 hodin a portvá do sobotní půlnoci. Více informací najdou zájemci na facebookové stránce události nebo ZDE

VIDEO: Signal festival 2017: Story Cube na Náměstí Republiky v Praze.

Video
Video se připravuje ...

Signal festival 2017: Story Cube na Náměstí Republiky Eva Fornálová

Fotogalerie
12 fotografií