„To mi řekla a druhý den skočila pod vlak. To je tak nepochopitelné. Nechápu to dodnes,“ kroutí paní Svatava hlavou. „Je jaro, konec dubna, kdy bychom se mohli radovat, že je krásně, jenže Iveta tu už není pět let. Tak můžeme jen vzpomínat a zapálit svíčku,“ konstatuje.

„Tento rok je o to smutnější, že se Iveta nedožila mých kulatin. Mohli jsme společně slavit, užívat si rodiny a pouštět si její písničky, které za těch třicet let nazpívala...“ stýská si zpěvaččina maminka, která dříve slavila narozeniny se svými dvojčaty Ivetou a Ivanou (53).

Přání od Artura

Svatava se narodila 6. dubna, holky přišly na svět osmého. Mamince přijela popřát Ivana s manželem ze Švýcarska, kde žijí. „Dali mi pěkný dárek – zahradní sedací soupravu. Mám z ní velkou radost. Ráda kutím na zahrádce a pak na ní odpočívám,“ svěřuje Blesku paní Svatava.

„Iveta mi dávala taky dárky. Zpravidla praktické věci – napařovací žehličku, toustovač, ledničku s mrazničkou. Vždycky věděla, co potřebuji. Ona nebyla lakomá. Dárky moc ráda rozdávala. Potěšil mě taky Artur, který nezapomněl, a dlouho jsme si povídali,“ připomíná láskyplně babička jediného zpěvaččina potomka.

Fotogalerie
79 fotografií