České Budějovice odehrály 5. března pěkné utkání a nad AZ Havířovem vyhrály 2:1. Dva muži a dvě ženy z jižních Čech chtěli vítězný večer dobře zajíst v hospodě nedaleko zimního stadionu. Netrvalo ale dlouho a do lokálu vletěla skupina chuligánů.

„Do podniku vběhlo kolem 20 fanoušků domácího klubu, z toho sedm až osm se podílelo na fyzickém napadení dvou fanoušků hostů,“ řekl kriminalista Tomáš Albrecht. Případ policisté nyní úspěšně uzavřeli, útočníky pochytali.

Pěsti, kopance a trofeje

Na videozáznamu z restaurace je vidět, že se vše seběhlo velmi rychle a útok havířovských byl velmi agresivní. Někteří postávali na chodbě a do akce šli ti nejútočnější. Napadli oba muže, ženu nechali být, druhá u stolu zrovna nebyla.

Překvapené Jihočechy zavalili pěstmi, kopali do nich a začali jim brát jejich věci. „Jednoho muže povalili na zem a vláčeli ho po zemi, když se mu snažili sundat dres,“ popsal kriminalista. Muž skončil zbitý a polonahý.

Pochytali je všechny

Přestože se komando maskovalo kuklami i kapucemi, kriminálce se povedlo je najít všechny. „Zadrželi jsme 21 osob ve věku od 17 do 39 let. Obviněno bylo 16 lidí, z toho čtyři mladiství. Vazba byla uvalena na šest osob, i když původně se žádalo u sedmi,“ vyjmenoval výsledek vyšetřování Tomáš Albrecht.

Spekulace, že by do akce mohlo být zapleteno tvrdé jádro fotbalových fanoušků Baníku Ostrava, kriminalista nekomentoval. „V tuto chvíli vám k tomu nemohu nic říct,“ uvedl.

Hrozí vysoké tresty

Státní zástupce Martin Bystroň chce pro bitkaře vysoké tresty. „Tohle lovení artefaktů se mezi fanoušky děje. Nechávají se k tomu staršími fanoušky strhávat i mladiství. Tady šlo o sedminásobnou přesilu, která napadla poklidně sedící fanoušky konkurenčního klubu. Budu usilovat o přísné tresty,“ řekl. Nejagresivnější z chuligánů mohou jít za loupež až na 10 let za mříže.