Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Šílenec zapálil tátu od rodiny! Martinovi (28) museli vzít kůži ze stehna

Autor: sč - 
1. dubna 2019
05:44

Loni v červenci prožil hrůzné chvíle otec malého chlapce Martin F. (28) ze Zlína, když se vracel z festivalu a usnul na lavičce. Přišel k němu třiadvacetiletý Patrik V., který mu zapalovačem podpálil kapuci od mikiny. Oděv na něm okamžitě vzplál a oheň mu způsobil četná zranění.

Otec od rodiny Martin F. (28) zažil hororové chvíle loni v červenci, když jej z nepochopitelného důvodu zapálil Patrik V (23). „Vracel jsem se v noci z festivalu Masters of Rock ve Vizovicích. Měl jsem vypito a usnul jsem ve Zlíně na zastávce na lavičce. Probudila mě bolest a velký křik, že hořím,“ vypověděl u okresního soudu Martin.

Plameny mu způsobily popáleniny II. a III. stupně. Na krku a na pravé ruce měl hluboké jizvy. Museli jej převézt na traumacentrum ve Fakultní nemocnici v Brně. „Podstoupil dvě operace, brali mu kůži z přední části stehna,“ oznámila jeho přítelkyně Renata (25). „Bylo to peklo, trpěl strašnými bolestmi. Po čtyřech měsících ale na vlastní žádost přerušil neschopenku a šel do práce. Narodil se nám syn, sehnali jsme si bydlení a vše bychom z nemocenské a mateřské neutáhli,“ doplnila matka čtyřměsíčního synka.

Patrik V., který pochází z Kroměříže, ale v té době bydlel u rodiny ve Zlíně, byl obžalován za těžké ublížení na zdraví. Svou prvotní výpověď u čtvrtečního stání změnil. „Chtěl jsem mu propálit zapalovačem jen dírku,“ tvrdil původně. Později ovšem prohlásil: „Nemohu připustit, že bych něco takového udělal. Požil jsem větší množství alkoholu a omamné látky. Celý večer si nevybavuji.“ Podle výpovědí svědků se však ihned druhý den po útoku svěřil příbuznému, že zapálil člověka, a prý to říkal i v práci. Za jeho skutek mu hrozí 3 – 10 let za mřížemi.

sugic ( 1. dubna 2019 11:03 )

Takovej magor nemá co pobíhat mezi námi.

jajas ( 1. dubna 2019 08:04 )

Souhlasím. Jednoduše zapálil "člověka"! To je snad málo?

Pavlina Čtveráčková ( 1. dubna 2019 06:46 )

Celý čin je zrudný,ale ten váš titulek... Zapálil tátu od rodiny... To jako že je něco víc či co? Je rozdíl jestli je člověk otec rodiny, invalida a nebo zdravý člověk? Prostě nějaký magor si léčí komplexy a je úplně jedno na kom... Hlavně ho zavřete

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání