Rekonstrukce se tak dotkne hned tří ulic: Část opravovaného úseku bude v ulici Přemyslovců, část v Sokolovské a poslední kruháč je mezi ulicí Zborovská.

„Jako první se uzavřou okružní křižovatky číslo 3, 4 a 5 počítáno od obchodního centra Tabačka. Tato etapa by měla trvat dva týdny,“ uvedla mluvčí města Marie Machková.

Po ní přijdou na řadu kruhové objezdy číslo 1 a 2. Stavební práce si vyžádají dočasné zrušení některých parkovacích míst, kvůli objížďkám se v řadě ulic změní dopravní značení.

V křižovatce ulic Suvorovova a Svatopluka Čecha a po spuštění druhé etapy rekonstrukce v křížení ulic Tyršova a Palackého se změní přednost v jízdě.

Změny v MHD

Také městská hromadná doprava bude jezdit po objízdných trasách. V době od 18. do 31. března budou linky 601 a 602 vedeny přes ulice Svatopluka Čecha a Suvorovova. Bez náhrady nebude obsloužena zastávka Riegrova a Máchova.

Linky 603 a 604 pojedou přes Tyršovu ulici a ulici Palackého. Zastávka Sokolovská se zruší. „Druhá etapa prací v době 1. do 18. dubna se dotkne jen linek 601 a 602. Ty pojedou přes ulice Msgr. Šrámka, Nábřežní a Riegrova. Zastávka Autopal nebude obsloužena,“ uvedla Machková.

Zrušené zastávky i přechody

Během první etapy nebudou autobusy zastavovat ani na zastávkách veřejné dopravy Tonak, Sokolovská, Bezručova, Nemocnice a Pošta. Druhá etapa rekonstrukce kruhových objezdů znemožní autobusům zajíždět na zastávku Autopal. Zastávka Šenov u Nového Jičína bude přesunuta na ulici Dukelskou.

Uzavřeny budou na této silnici i přechody pro chodce. Náklaďáky nad 12 tun budou projíždět mimo Nový Jičín.

VIDEO: Silnici dokáže zablokovat třeba i labuť na procházce.