Nebezpečného mezinárodně hledaného cizince (38) se podařilo zadržet v pátek večer na pražském Žižkově, posvítili si na něj policisté z Národní jednotky cíleného pátrání ve spolupráci se středočeskou zásahovou jednotkou. „Zadržený muž byl v mezinárodním pátrání na základě evropských zatýkacích rozkazů vydaných maďarskými a nizozemskými justičními orgány a dále na základě mezinárodního zatýkacího rozkazu vydaného justičními orgány Srbské republiky. Ve všech případech se jednalo o trestné činy vraždy spáchané střelnou zbraní,“ uvedla mluvčí policejního prezidia Lenka Sikorová.

Video ze zadržení údajného vraha v Praze:

Video
Video se připravuje ...

38letého muže zadrželi policisté v Praze na Žižkově. Policie České republiky

Policisté si pro něj přišli do hotelu Amadeus, kde se před třemi týdny ubytoval. Vše se seběhlo rychle - muže se totiž podle mluvčí podařilo překvapit, a tak se nezmohl na odpor. U sebe měl cizinec padělané doklady na jinou identitu i dvě střelné zbraně s municí a tlumičem. K maskování používal paruku a brýle, aby změnil vzhled, ty měl také u sebe. „Zadržený muž byl dodán do policejní cely a ze strany justičních orgánů bude probíhat řízení o jeho předání do vyžadujících států,“ dodala Sikorová.

Podle srbského deníku Blic se jedná o srbského nájemného vraha jménem Čaba D. Ten byl údajně roku 2004 odsouzen na 14 let do vězení za vraždu a po propuštění z výkonu trestu se měl stát nájemným vrahem. Byl to prý právě on, kdo 30. června v italské restauraci v Amsterdamu chladnokrevně zastřelil chorvatského podnikatele před očima řady svědků. Podle srbských médií zavraždil také 20. září 2018 v Budapešti vlivného podnikatele a letos 5. ledna na ulici v srbském městě Banovo Brdo 31letého muže.

Video z vraždy muže ve městě Banovo Brdo z 5. ledna 2019:

 

Fotogalerie
7 fotografií