Policie dostala echo po půl desáté a rozjela velkou pátrací akci. Do terénu vyrazil kromě četných hlídek i psovod, ze vzduchu pátral i vrtulník. Pachatel však stačil zmizet.

Kriminalisté se proto obrátili s žádosti o pomoc na veřejnost, k dispozici je i podobenka lupiče. „Podezřelým je muž ve věku přibližně 25 let, vysoký 180 centimetrů, střední postavy s vystouplým menším břichem. Má černé, krátce střižené vlasy a tmavé strniště vousů,“ uvedl policejní mluvčí František Kořínek.

Při přepadení měl na sobě tříčtvrteční maskáčovou bundu modré barvy, rozepínací mikinu bez kapuce světle šedé barvy s tmavými rukávy, šedé triko s černým nápisem ROCKY a šálu tmavě rudé barvy. Na hlavě měl černou pletenou čepici, na nohou světle šedé tepláky. Mluvil česky bez cizího přízvuku či vady řeči.

Pachateli na útěku hrozí až 10 let za mřížemi. „Jakékoli poznatky k hledanému muži je možno sdělit osobně na jakékoli policejní služebně, elektronickou poštou na adresu pv.skpv.ook.podatelna@pcr.cz, nebo na linku číslo 158,“ dodal policista.

Video: Lupič se zbraní přepadl prodejnu v Praze