Divadlo Husa na provázku zveřejnilo informaci o posledním rozloučení s „manželem, tatínkem, dědečkem, hercem, mimem, požitkářem, fanouškem ženského basketu, kamarádem a velkým člověkem“ Jiřím Pechou, ke kterému dojde ve Velké obřadní síni brněnského krematoria v úterý 5. března ve 14 hodin. Za účast na obřadu děkují jeho druhá manželka Jana, jejich dvě společné dcery Tereza a Veronika, a obě divadla, v nichž odehrál mnoho kouzelných představení.

Parte je poměrně neobvyklé, velmi jednoduché, bez zbytečných ozdob a kudrlinek, a každého na něm na první pohled zaujme šikmá přímka, která ho celé protíná. Uvádí ho vzletná věta „dech se zatajil…“, a přitom herce popisuje s velkou nadsázkou. Použitý Pechův černobílý snímek je navíc velice divadelní, diváky i hereckými kolegy milovaný „Peca“ z něj hledí velice potutelně, bez úsměvu.

Parte Jiřího Pechy
Autor: Facebook

 

Divadlo Husa na provázku zároveň na facebook napsalo výzvu všem Pechovým „kamarádům a souputníkům“, aby se večer dostavili do divadelního klubu a za milovaného herce, který stál u zrodu tohoto divadla, zapálili svíčku, dali si na něj panáka a zavzpomínali na něj. To samé je možné taky v průchodu Divadla Bolka Polívky. „Skvělý herec, skvělý člověk. Neloučíme se. Děkujeme.“

VIDEO: Skladatel Miloš Štědroň (77) k úmrtí Jiřího Pechy

Fotogalerie
32 fotografií