Na základně v tu dobu byl Honza a Petr. Oba záchranáři akorát čekali na své kolegy, až se i se sanitkou a veškerým vybavením vrátí z denní směny. Klid na základně se ale proměnil v drama, když někdo zabušil na dveře. 

„Venku stojí muži, kteří přivezli autem svého známého, jenž během jízdy zkolaboval. Jak se vzápětí potvrdí, 67letému pánovi se zastavilo srdce. Honza a Petr okamžitě běží pro vybavení. A nová kolegyně Lucka, která je zatím v adaptačním procesu a zrovna přišla do směny, začne ještě v civilním oblečení resuscitovat,“ uvedli záchranáři na facebooku.

Pomáhali i strážníci a policisté

Mezitím na pomoc přijíždí i hlídka městské a státní policie s defibrilátorem, které tam poslala dispečerka. „Jeden městský strážník, který také zrovna přišel na směnu, pomáhal muže dostat z vozu. Po podání dvou výbojů se u pána podařilo funkci srdce obnovit! Další přivolaná záchranářská posádka ho společně s lékařkou zajistila a poté transportovala do Všeobecné fakultní nemocnice,“ popsali záchrannou akci záchranáři. Podle jejich informací má příběh šťastný konec a pacient žije.