Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Falešní policisté se zaměřili na seniory: Namísto zatýkání kradli jako straky!

Ilustrační foto
Ilustrační foto  (Autor: Profimedia)
Autor: ČTK, ital - 
4. února 2019
08:39

Francouzským kriminalistům se podařilo zatknout šestici mužů, kteří měli okrást desítky lidí, především seniory. Zloději se vydávali za muže zákona, což jim umožnilo snadný vstup do domů obětí. Gang působil na severovýchodě Francie.

Skupina obrala kolem třiceti lidí a jako oběti vybírala převážně seniory. Krádeže měly vždy takřka identický průběh. Jeden z pachatelů se vždy vydával za instalatéra či obecního úředníka, a tak se mu podařilo proniknout do domu oběti.

Za několik minut se na místě objevili jeho komplicové v přestrojení za policisty. Majitele informovali, že muž v jeho domě je ve skutečnosti zloděj, načež zinscenovali jeho zatčení. Pod záminkou toho, že chtějí zkontrolovat, zda něco z domácnosti nezmizelo, pak objekt prohledali a odcizili hotovost či jiné cennosti.

Vyšetřování série zločinů trvalo osm měsíců. Šestici zadržených podezřelých tvoří muži ve věku 45 až 60 let. Tři z nich už byli obviněni, zbytek ještě v neděli po poledni na rozhodnutí justice čekal. Během zatčení policie zabavila několik vozidel, šperky, hodinky a 30 000 Euro (téměř 768 000 Kč) v hotovosti.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání