Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Mirek (27) přepadl banku s paličkou na maso: Rukojmí držel dvě hodiny!

Do banky se muž vydal vyzbrojen paličkou na maso (ilustrační foto).
 (Autor: Profimedia, archiv Blesku)
Autor: yks, ČTK - 
30. ledna 2019
12:46

Vyzbrojil se nožem, paličkou na maso a šel loupit. V červnu 2018 vpadl alkoholik Miroslav z východního Slovenska do banky ve slovenském městě Krompachy. Jednu ze zaměstnankyň si vzal jako rukojmí. Chtěl tak vyřešit své dlouhodobé osobní a finanční problémy. Vyřešit je za něj teď zkouší slovenská justice. Co k tomu řekl?

 

 „Po 10 letech práce jsem se vrátil z Anglie kvůli otcově a svému zdraví. S velkými bolestmi mě všude odmítli ošetřit, protože jsem během pobytu v zahraničí neplatil na Slovensku zdravotní pojištění. Chtěl jsem zpátky do Anglie, ale nedovolili mi to,“ líčil Miroslav u soudu. Měl v té době vážné problémy s alkoholem a užíval také drogy. Proto se prý rozhodl vzít situaci do svých rukou a loupit.

Miroslav vtrhnul v pátek 1. června 2018 ozbrojený do pobočky jednoho z peněžních ústavů ve městě Krompachy. Když na místo dorazila policie, vzal si alkoholik jako rukojmí jednu z přítomných žen, které banka zaměstnávala. Začal vyjednávat s policií a nechal si do banky donést pizzu. Žádal rovněž, aby policie vyklidila okolí a aby se nikdo nedíval do banky. Nakonec se po 2 hodinách vyjednávání vzdal policii, aniž by někomu ublížil. „Byl jsem bez peněz, psychicky jsem se zhroutil. Zasahujícím policistům jsem řekl: ,Už mě zastřelte, ať mám pokoj,´“ líčil soudu.

Hrozí mu 7–12 let za katrem a před vynesením konečného rozsudku ještě zkoušel před soudkyní zpochybnit znalecký posudek psychologa, který ho označil za sobeckou osobu. „Po celém světě mám kamarády právě proto, že jsem jim pomáhal,“ řekl. Znalec mu navrhl ústavní léčbu kvůli alkoholu i dalším psychickým obtížím. Konečný verdikt se očekává ve čtvrtek.

antismejd ( 30. ledna 2019 13:05 )

asi bude z té Anglie pěkně opálenej.........

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání