Neděle 5. května 2024
Svátek slaví Klaudie, zítra Radoslav
Oblačno, déšť 21°C

Soudkyně poslala do vazby lupiče z Jirkova: Brutálně zmlátili postiženého Michala!

Autor: lac, csk - 
25. ledna 2019
16:13

Dva lumpové (26 a 18), kteří na konci roku v Jirkově na Chomutovsku přepadli a brutálně zbili postiženého Michala K. (31), jsou v rukou policie a soudkyně je poslala do vazby. K jejich dopadení pomohla i odměna 20 tisíc, kterou nabídl známý zpěvák. Michal, který při útoku musel předstírat, že je mrtvý, aby ho dvojice nechala na pokoji, hovoří o své úlevě.

Dvojice si Michala vyhlédla na začátku ledna, když se v noci vracel ze srazu s přáteli. Jelikož napadený v dětství trpěl obrnou a špatně chodí, muselo být útočníkům podle jeho chůze jasné, že je hendikepovaný, i přesto ho bili hlava nehlava!

„Jeden mě zezadu vzal do kravaty, dostal jsem ránu a strhli mě na zem,“ popsal mladík začátek útoku. Na zemi do něj několikrát kopli. „Radši jsem dělal mrtvého, že jsem v bezvědomí, aby mě neukopali. Cítil jsem, jak mně prohledávají kapsy a otáčejí jako slepici,“ dodal.

K dopadení povedené dvojky přispěl i zpěvák a textař Jakub Ali (46), který se s napadeným přátelí. Za jejich dopadení vypsal odměnu 20 tisíc. „Ozvali se mi lidé přímo z okruhu těch dvou, protože se báli, a já poznatky předal policii. Díky tomu byli rychle dopadeni,“ řekl rapper Deníku. Lupiči následně skončili před okresním soudem v Chomutově. Ten je poslal do vazby.

 

 „Mohli by v majetkové trestné činnosti pokračovat,“ zdůvodnila rozhodnutí mluvčí soudu Lenka Chalupová. Lupičům hrozí trest od dvou do deseti let. Staršího zadrželi muži zákona v pondělí doma v Jirkově, mladšího v úterý v Chomutově přímo na ulici.

Oběť surového přepadení, postižený Michal K., umístění gaunerů do vazby komentoval slovy: „Jsem rád, že se v Jirkově budu cítit bezpečněji, a ne se otáčet na každého, kdo za mnou jde.“ Odměna ale nakonec vzhledem k okolnostem poputuje jinam. Hudebník slíbil peníze věnovat nadaci pro předčasně narozené děti.

Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání