Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Hladovějícího pískomila zachraňovala zásahová jednotka. Majitel mu nedal nažrat

Autor: Mii - 
25. ledna 2019
15:50

Ne vždy práce policejní zásahové jednotky zahrnuje boj proti teroristům a dalším nebezpečným zločincům. Někdy jde o prostší úkoly jako nakrmit hladového pískomila. Přesně tento problém řešila policie v britské obci Derby – jeho majitel odešel do vězení a nedal mu nažrat. Zakročit tak musely úřady, informuje televize BBC.

Pískomil ve svém domečku hladověl skoro týden, než přišla pomoc. Jeho majitel nejen, že mu nenechal před odchodem do vězení žádné krmivo, ale odmítl i jeho převoz do zvířecí záchranné stanice, kde by o něj během jeho nepřítomnosti bylo postaráno.

Když se o tomto dozvěděla policie, okamžitě zakročila a povolala zásahovou jednotku. Ta byla potřeba proto, aby se strážníci dostali do domu a vyhladovělého pískomila zachránili.

„Naši lidé se pomocí zásahové jednotky dostali do domu a našli pískomila, který byl naštěstí ještě živý, ale velmi hladový. Vzali ho k veterináři a následně předali RSPCA,“ komentovala zásah na Facebooku policie Derby. RSPCA je přesně ta záchranná stanice, které majitel pískomila nechtěl předat.

Méně škody než vykopnout dveře

Příspěvek se dočkal převážně pozitivních reakcí, někteří lidé ale nechápali, proč musela být povolána zásahová jednotka. Policie tak musela ještě dodatečně vysvětlovat, že to nebylo proto, že by čekala v domě nebezpečí. Příslušníci zásahové jednotky jsou dobře trénovaní pro násilné proniknutí do objektů. „Jejich metody obvykle napáchají méně škody, než kdybychom ty dveře prostě vykopli,“ uvedla.

Zmínila také, že krmení pískomila nijak nenarušilo pravidelné kontrolování zločinu ve městě. Policie v ten samý den zatkla čtyři zloděje a pomohla najít ztracenou osobu.

Zobrazit celou diskusi