Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Spolykala prášky a nechala dopis: Dívka (16) z Ostrova přežila díky psovi

Spolykala prášky a nechala dopis na rozloučenou: Policie epileptičku (16, ilustrační foto) o vlásek zachránila
Spolykala prášky a nechala dopis na rozloučenou: Policie epileptičku (16, ilustrační foto) o vlásek zachránila  (Autor: Archiv Blesku, Policie ČR)
Autor: DH - 
8. ledna 2019
10:23

Vypjaté pátrání, ve kterém šlo doslova o minuty, mají za sebou karlovarští policisté. Šestnáctiletá dívka z Ostrova, která trpí epilepsií, v pondělí odešla z domova, kde zanechala dopis na rozloučenou. Život jí zachránil policejní pes Wigo.

Policii v pondělí 7. ledna kontaktovala dívčina maminka. Dcera se s ní pohádala a poté odešla bez léků na epilepsii neznámo kam. Doma navíc zanechala dopis na rozloučenou.

Policisté neprodleně zahájili pátrání. Svědci dívku spatřili, jak míří k vlakovému nádraží v Ostrově. Vzhledem k tomu, že se kriminalisté obávali o dívčin život, se do akce zapojilo na třicet příslušníků policie a dvacet hasičů.

Policisté následně obdrželi informaci, že dívka zamířila od nádraží směrem na Vojkovice, kde se ale nachází velice špatně přístupný terén. I proto v pátrání nakonec pomohla čtyřkolka, speciální hasičský dron vybavený termovizí a v neposlední řadě policie povolala i dva psovody se služebními psy.

Po nedlouhém pátrání byla nakonec dívka nalezena policejním psem Wigem v trnkovém houští nedaleko místní zahrádkářské kolonie. Hlídka na místě zjistila, že dotyčná spolykala několik kusů prášků, a byla jí tak ihned přivolána lékařská pomoc, díky níž se epileptičku podařilo zachránit.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání