Heidi se stala kmotrou kalendáře Alzheimer Home, který podporuje osoby s touto vážnou chorobou v pražském centru V Zátiší. „Tuto nabídku jsem nemohla odmítnout. Máme tuto nemoc v rodině. Ivošova sestra je umístěna ve stejném domově v Brně. Takže o této nemoci vím hodně. Také vím, jak skvěle se v těchto domovech o klienty starají,“ prozradila rodinné tajemství Janků na křtu kalendáře.

Na dotaz, zda je se svou švagrovou Věrou v kontaktu, překvapivě zakroutila jen smutně hlavou, že není. „My před ní tajíme to, že Ivoš tu už není. Chodí za ní její dcera a s tou jsem v kontaktu. Bojím se, že by se na něj začala ptát, a já nechci lhát,“ vysvětlila zarmouceně zpěvačka.

O Vánocích vyplouvá smutek ze ztráty blízkých mnohem více na povrch. Heidi Janků se ale nebojí. „Budu trávit svátky u Ivošovy dcery a bude nám, myslím, hezky. Na Štědrý večer budu v Lanškrouně a pak budu navštěvovat zbytek rodiny, na smutek nebudu mít čas,“ doufá Heidi.

Ivo Pavlík zemřel jen 4 a půl měsíce poté, co skonala jeho bývalá manželka Věra Špinarová (†65). Její smrt velmi těžce nesl. Přitom se tolik těšil na Věřino společné turné s Heidi Janků, které na začátku loňského roku všichni společně ohlásili.

Fotogalerie
39 fotografií