Posudek z oboru psychiatrie na ni vypracoval soudní znalec ze Zlína. Hotový měl být podle informací Blesku už před čtrnácti dny. „Nemohu vám k tomu poskytnout žádné informace. Věc je v přípravném řízení,“ uvedl dozorující státní zástupce v Kroměříži Radim Daňhel. Na okresním soudě v Kroměříži byli sdílnější.

„Mohu potvrdit, že ze státního zastupitelství jsem již obdržel návrh na uložení ochranné psychiatrické léčby. Veřejné zasedání je nařízeno na leden příštího roku. Znalec bude pochopitelně předvolán, aby se osobně vyjádřil,“ sdělil soudce Petr Marák, který má případ na stole.

Již dříve se hovořilo o tom, že matka chlapce může být nepříčetná, což ovšem odmítl soudce potvrdit. Ochranné léčení může mít formu ústavní i ambulantní, na svobodě zpravidla omezují pachatele, kteří jsou svému okolí nebezpeční.



Renata Figurová skončila 6. září ve vazbě. Ani poté neprozradila, kde syn je. Tomáška hledala policie i Interpol. Po sto dnech byl vypátrán, se strýcem žil v Indonésii. Krajský soud ve Zlíně propustil jeho matku po více než dvou měsících. Nahradil ji dohledem probační a mediační služby a zákazem styku s nezletilým. Pokud by tato omezení nedodržela, skončí zpátky za mřížemi.

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní Heidi Janků o uneseném synovci i smrti manžela

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní Heidi Janků o uneseném synovci i smrti manžela David Turek

Fotogalerie
25 fotografií