„Dnes už se vrací zpět do života. Ale když se vrátil, tak neuměl mluvit, míchal čestinu s balijštinou. Nedokázal vyslovovat písmena Ř a Č,“ popsala Heidi chlapcův návrat z Bali. Dohromady tam Tomášek podle jejích slov prožil rok života. „Nevím, co se tam s ním dělo. Ale podle toho, jak byl bledý, když se vrátil, usuzuju, že moc venku na sluníčku tam nepobyl...“ krčila rameny zpěvačka, která o kauze jako takové ještě nesmí příliš hovořit, protože stále běží vyšetřování.  

 Po chlapečkovi od 29. června pátrala česká policie i Interpol. Zmizením Tomáška vyvrcholil spor o jeho výchovu mezi otcem Tomášem Figurou (38) a matkou Renatou Figurovou (38). Figura v roce 2015 (to byl jeho synovi rok) zažádal o rozvod. Protože se ale s Renatou nedohodl na výchově dítěte, dosud neproběhl. A matka otci odmítala syna byť jen ukázat – Tomáška neviděl od loňského června!

Po necelém roce se tedy obrátil na policii a ta po jeho synovi začala ve spolupráci s Interpolem usilovně pátrat. Matka odmítala říct, kde syn je, proto ji v září vzal soud do vazby. A rodina se strachovala, zda je vůbec ještě naživu.

„Bylo to strašné období. Přicházely chvíle, kdy jsme to chtěli vzdát. Jen málokdo si dokáže představit tu bezmoc, když přemýšlíte nad tím, jestli je vůbec naživu,“ popsala ve Studiu Blesku Heidi, co prožívala se svým synovcem Tomášem.

Tomáška se nakonec podařilo najít na letišti v Jakartě, odkud se v doprovodu strýce, bratra Renaty Figurové, pokoušeli vycestovat do Malajsie. Když si pro něj do Indonésie po pár dnech přiletěl táta, chlapec ho ani nepoznával...  

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní Heidi Janků o uneseném synovci i smrti manžela 

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Emotivní Heidi Janků o uneseném synovci i smrti manžela David Turek

 

Fotogalerie
31 fotografií