Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Unesený prasynovec Heidi Janků už je doma: Na Tomáška (4) čekala policie!

Autor: David Turek - 
17. října 2018
05:00

Šťastný konec, ve který před pár týdny věřil jen málokdo. Čtyřletý Tomášek, prasynovec Heidi Janků (55), který byl odvezen do Asie, aby k němu nemohl jeho otec, se v úterý konečně vrátil do Česka!

„Naštěstí můžu potvrdit, že malý je s tatínkem už v bezpečí. Moc ráda bych poděkovala novinářům, kteří zmedializovali příběh mého prasynovce. Osobně si myslím, že nebýt toho, tak by tento příběh neměl happy end,“ děkovala Blesku zpěvačka.

Tomášek se svým otcem Tomášem Figurou (38) přistáli v úterý ráno v 7:40 na Letišti Václava Havla. Přiletěli z Jakarty po několikadenním pobytu na tamním velvyslanectví ČR. Chlapec, po němž tři měsíce pátraly policie i Interpol, byl totiž – jak už Blesk informoval – po sto dnech objeven v Indonésii v doprovodu bratra své matky Renaty (38). Ta je od 6. září ve vazbě.

Běžným tranzitem podle všeho neprošli, neboť je tam reportéři Blesku nezastihli. Je pravděpodobné, že měli z letiště eskortu a mířili prvně na policii a asi i do nemocnice. Později totiž Tomáškovo jméno a podobizna konečně zmizely z oficiální databáze pohřešovaných osob. „Pokud se pohřešovaná nebo hledaná osoba již nenachází v pátrání, pominuly důvody jeho vyhlášením,“ objasnila Blesku mluvčí policejního prezidia Ivana Nguyenová. „Je-li nalezena v zahraničí, po jejím návratu do České republiky se nejprve zjistí, zda je po zdravotní stránce v pořádku, a ověří se její totožnost. Pokud je tato osoba ztotožněna, pominou důvody vyhlášení v pátrání,“ vysvětlila dále.

Podle informací Blesku se otec se synem dál odeberou na neznámé místo, aby měli pod dozorem odborníků klid na opětovné vzájemné navázání vztahu.

Dojatá Heidi Janků: Bude potřebovat pomoc

Návrat synovce do vlasti a k tátovi Heidi Janků dojal, přesto ví, že stále není vyhráno. „Teď bude důležité, aby byl Tomík v klidu a zvykl si na normální život, protože to, co žil doposud, normální určitě nebylo,“ zdůraznila zpěvačka. Při prvním shledání v Indonésii chlapec svého otce dokonce nepoznal!

Nyní bude podle zpěvaččiných slov postupně poznávat své příbuzné z otcovy strany, které až doteď viděl buď jen pár hodin, nebo vůbec – babičku, dědečka, sestřenice a další rodinné příslušníky... „Věřím ale, že v jeho věku si na všechno zvykne rychle, i když si myslím, že bez odborné pomoci se to neobejde. Tomík je v láskyplné náruči svého otce a celá naše rodina je připravená pomoct, jak jen to bude možné,“ dodala Janků.

Přetahovaná o dítě

Spor o výchovu Tomáška mezi jeho otcem Tomášem Figurou (38) a matkou Renatou Figurovou (38) se rozhořel před více než rokem a půl. Figura zažádal o rozvod. Jelikož se ale s manželkou nedohodl na výchově dítěte, dosud neproběhl. Strana otce přišla s tvrzením, že mu matka nechtěla syna dávat na soudem určené návštěvy. Navíc neskrýval své zděšení, že chlapec ve třech letech téměř nemluvil. Strana matky zase tvrdí, že Figura syna a svou ženu týral. „Dítě chce do své péče jen proto, aby zakryl svůj vlastní trestný čin,“ prohlašovala matka Renata loni v srpnu na pohřbu muzikanta Ivo Pavlíka (†84), kde osočila i vdovu Heidi Janků, že se také podílela na týrání dítěte.

jasnovidec01 ( 17. října 2018 12:56 )

protože to není údajný prasynovec !!!!hejzli by se u jinech dětí nezviditelnila čů.za stará, proč si neudělá haroše se synem špinarky ??,měla by se o co starat

adeso ( 17. října 2018 10:32 )

nebuď blbá, jak se kluk narodil takový je. Navíc z něho vyroste krásný chlap, ale to TY nepoznáš

adeso ( 17. října 2018 10:29 )

souhlasím a navíc by mě zajímalo, jak Heidi týrala děcko

majojo ( 17. října 2018 10:02 )

Podle nicku jsi dost namachrovaná, dámo. Nezávidím, jsem vděčná za to co mám (o čemž ty nemáš potuchy) a hlavně s tím nelezu do bulváru.

mucinek3 ( 17. října 2018 09:51 )

Dojatá Heidi Janků: Bude potřebovat pomoc proč bude potřebovat hejdy pomoc?

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání