Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Další přepadení benzínky: Lupič na Chrudimsku vzal na pumpařku nůž, policie po něm pátrá

Drama na benzínce na Chrudimsku: Lupič vyhrožoval čerpadlářce nožem, policie po něm pátrá.
Drama na benzínce na Chrudimsku: Lupič vyhrožoval čerpadlářce nožem, policie po něm pátrá.  (Autor: Policie ČR)
Autor: dce - 
17. prosince 2018
16:45

Od otřesného přepadení čerpací stanice v Pohořanech u Veltrus uběhly dva týdny, další podobný zločin na sebe ale nenechal dlouho čekat. K přepadení došlo na Chrudimsku. Pachatel prodavačce vyhrožoval s nožem v ruce, nakonec na ni použil pepřový sprej a utekl. Policie po něm nyní pátrá a prosí veřejnost o pomoc.

K přepadení došlo v neděli 16. prosince před osmou hodinou večer na benzínce v Rozhovicích u Heřmanova Městce. „Neznámý pachatel maskovaný černou kuklou požadoval vydání všech peněz a krabičku cigaret. V obavě o svůj život mu peníze i cigarety obsluha vydala. V ruce držel nůž a slzotvorný prostředek, který použil proti obsluze,“ popsala policejní mluvčí Renata Štěpánková.

Čerpadlářka naštěstí nebyla zraněna, i tak pachateli přepadení ale hrozí až deset let ve vězení. Policie po něm v současné době pátrá a prosí o pomoc i veřejnost.

„K popisu pachatele můžeme uvést, že se jedná o muže silnější postavy, výšky okolo 175 cm, oblečeného do šedozelené šusťákové bundy a kalhot nezjištěné barvy,“ dodala Štěpánková. Jakékoliv informace k případnému pachateli můžete policii podat na nejbližší služebně nebo na lince 158.

Přepadení čerpací stanice s mnohem horším koncem se stalo před dvěma týdny u Veltrus. Místní benzínku přepadli dva pachatelé v kuklách, jeden z nich měl v ruce pistoli, kterou bezprostředně po vstupu do prodejny použil proti čerpadlářce Janě. Osmapadesátiletou ženu na místě zastřelil. I po těchto pachatelích policie stále pátrá.

verka1 ( 17. prosince 2018 17:32 )

Budou vánoce a tak se krade ještě víc a všude. Policie by měla jít více vidět.

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání