Neděle 28. dubna 2024
Svátek slaví Vlastislav, zítra Robert
Polojasno 18°C

Vrazi pumpařky Jany (†58) udělali chybu?! Policie prověřuje žhavou stopu

Aktualizováno -
11. prosince 2018
15:30
Autor: lm, idh - 
11. prosince 2018
15:26

Policisté vyšetřující loupežnou vraždu, k níž došlo minulý týden na čerpací stanici u Nelahozevsi, prověřují žhavou stopu. Nedaleko místa činu objevili kuklu, která mohla patřit jednomu z lupičů. Zároveň získali i jednu novou stopu! Podařilo se jim zjistit značku batohu, který měl na sobě jeden z lupičů. A prý jde o neobyčejný typ, který jen tak nikdo nemá!

O první stopě informoval jako první Blesk už v sobotu, dosud ale bez upřesnění předmětu. „Je jím kukla nalezená nedaleko místa činu. Nyní prověřujeme její souvislost s vyšetřovaným případem,“ řekl Blesku policista Zdeněk Chalupa

Kriminalisté na objasnění brutální vraždy čerpadlářky Jany (†58) usilovně pracují. Ženu chladnokrevně zastřelil v pondělí nad ránem lupič při přepadení čerpací stanice u Podhořan. Spolu s kumpánem pak z benzínky vzali pár kartónů cigaret a kasu, v níž bylo jen kolem 10 tisíc korun.

Vyšetřovatelé rovněž oznámili, že zajistili další stopu. „Kriminalistům se podařilo ustanovit batoh, který měl jeden z pachatelů v době přepadení. Jedná se o batoh značky DAKINE, v kombinaci červené a šedé barvy, s bílým nápisem ve spodním pravém rohu vnější kapsy. S ohledem na skutečnost, že se nejedná o běžný batoh, kriminalisty zajímají informace v souvislosti s výskytem tohoto batohu u osoby pachatele," informoval policejní mluvčí Zdeněk Chalupa.

„V rámci prováděného šetření k dnešnímu dni kriminalisté prověřují téměř tři stovky poznatků a informací získaných od veřejnosti. Přesto je stále aktuální výzva k veřejnosti o pomoc, aby se nám přihlásili další svědci z místa činu a jeho okolí. Případní svědci, ať se neváhají obrátit i se sebemenší maličkostí. I taková informace může pomoci policii k dopadení pachatele," dodal.

Nelahozeveský případ vyšetřují policisté jako vraždu. V případě odsouzení hrozí pachatelům trest 15 až 20 let, případně i výjimečný trest.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

Lucie27 ( 19. prosince 2018 11:49 )

Jednou se musí stát to, že vlády všech zemí se domluví a uzákoní trest smrti. Taková zvěř, která vraždí zákeřně bezbranné lidi a nezastaví se před ničím, ani před dětmi, nemá ve společnosti co pohledávat. Mělo by se vyhlásit referendum a věřím, že by trest smrti byl odsouhlasen.

orol1 ( 12. prosince 2018 12:31 )

ten batoh je celkom dobra maskovacka, nie je tak vidiet postavu. ale mozno tam len mal veci.

orol1 ( 12. prosince 2018 12:24 )

oni cakaju, ze im da vediet nejaky ich kamos, co ho spozna podla batohu

Kopulecka ( 12. prosince 2018 07:27 )

Vadi mně že dva sku... feťaci přechčiji naše benga.

Pipabrk ( 12. prosince 2018 05:08 )

Tak se podívej pořádně jestly nevidis ten batoh stojí 1400 a ne jak ty říkáš 300 se trošku prober do reality kamo!!!!!!!!!

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání