Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Nové záběry popravy pumpařky Jany (†58): Příprava na vraždu, pak zběsilý útěk do polí

Autor: ČTK, lm - 
5. prosince 2018
14:14

Policisté zveřejnili další záběry, zachycují okamžiky před a po vraždě v Nelahozevsi na Mělnicku. V pondělí dvojice pachatelů zastřelila na tamější benzince čerpadlářku Janu (†58). Na záběrech jsou pachatelé, jak vbíhají a vybíhají do objektu čerpací stanice. Policisté už prověřují zhruba stovku poznatků lidí k případu.

Ze záběrů je patrné, že lupiči se při útěku pohybovali stejně podivně jako při přepadení uvnitř čerpací stanice. Pachatel s červeným batohem, který může být podle vyšetřovatelů i ženou, se během běhu několikrát otočil na svého kumpána, jako by se přesvědčoval, jestli běží za ním, nebo mu něco říkal.

Policisté už prověřují zhruba stovku poznatků lidí k případu. Dál vyzývají všechny, kdo se mezi pondělní 2:00 a 3:00 pohybovali v okolí benzinové stanice, aby se policii přihlásili.

„Kriminalisté veřejnosti děkují za spolupráci, přesto se na ni opakovaně obrací se žádostí o pomoc, aby se jim ozvali případní další svědci či řidiči, kteří se v inkriminovanou dobu v pondělí 3. 12. 2018 v době mezi 02:00 a 03:00 hodinou pohybovali ve zmíněné lokalitě a případně si povšimli podezřelých okolností, například výskytu neznámého vozidla, pohybu cizích osob,“ uvedl policejní mluvčí Zdeněk Chalupa s tím, že by vyšetřovatelům zejména pomohly záběry ze záznamových kamerových zařízení umístěných ve vozidlech u projíždějících řidičů po silnici č. II/608 ve zmiňované době.

Po vyhodnocení kamerových záznamů a dalších informací policisté pracují s verzí, že benzinovou stanici přepadl smíšený pár. Při loupežném přepadení jeden z pachatelů zastřelil osmapadesátiletou ženu, která na benzince pracovala. V případě odsouzení hrozí pachateli i výjimečný trest. Co přesně bylo uloupeno, policisté nezveřejnili. Podle deníku MF Dnes si však pachatelé mohli odnést přibližně 10 tisíc korun. Přibližně tolik mívají čerpadláři na noční šichtě v kase.

Video  Policie zveřejnila video z čerpací stanice Veltrusy.  - Policie ČR
Video se připravuje ...

stellastella ( 7. prosince 2018 06:41 )

Snažím se auto videt,ale oni tam nacpou reklamu a tak pri znovu přehrání musim koukat na ty sr .... Smutné,ze i v tak zavaznem případu blesk CPE reklamy

Cermajda ( 6. prosince 2018 11:12 )

Tam vzadu jede auto, je to vidět na videu. Zrovna v okamžiku přepadení

Bedoslav ( 6. prosince 2018 06:47 )

Podle těchto záběrů to vypadá to na dva kluky, ne na pár.

hanka666 ( 6. prosince 2018 00:22 )

Podle způsobu běhu tam není ženská,ty běží jinak

barbora kralova ( 6. prosince 2018 00:17 )

To že změnili směr když utíkali je fakt divné. Jenže když utíkají tak je vidět světlo projíždějícího auta co když to byl ten jejich komplic který změnil trasu

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání