1. Milovníci čaje

Máte v rodině nebo mezi kamarády čajového nadšence, kterému ze sáčkového čaje naskakuje kopřivka a který vydrží hodiny básnit o čajovníkových plantážích napříč kontinenty? Pak určitě víte, že pro fajnšmekra není horká voda jako horká voda.

Vychutnejte si správně připravený čaj.
Autor: Tescoma

Někdy je to trochu alchymie.  Černé čaje se, aby se jejich chuť správně rozvinula, zalévají vodou o teplotě 100 °C, ovocným a bylinným směsím stačí o pět stupňů méně a čaj oolong nejlépe chutná, když ho zalijete 90°C vodou. A zeleným, bílým a žlutým čajům pak stačí jen 80 °C. S termoregulační konvicí bude příprava čaje hračka.

2. Rodiče malých dětí

Maminky a tatínkové batolat vítají každého pomocníka, který jim ušetří čas a práci. A chytrá konvice s termoregulací takovým pomocníkem nepochybně je. Rodiče totiž dětem pravidelně připravují dětské kaše a kojenecká mléka, které musí mít tu správnou teplotu, která nesmí být příliš vysoká, ale ani nízká.

Tescoma PRESIDENT získala ocenění za design.
Autor: Tescoma

Konvice PRESIDENT díky funkci 100° > 40° umožňuje přípravu sterilizované vody do dětských pokrmů a nápojů o teplotě 40 °C. Konvice vodu nejprve převaří 100 °C (sterilizuje ji), poté se ohřev vypne, a jakmile teplota vody poklesne na 40 °C, konvice dosažení této teploty ohlásí zvukově. Současně se automaticky aktivuje funkce KEEP, která teplotu 40 °C udrží po dobu 30 minut. Praktické, že?

3. Fanoušci kávy

Časy, kdy Češi znali jen „turka“, jsou už dávno pryč. Spolu s přibývajícím počtem kaváren roste i počet lidí, kteří si kávu umějí vychutnat a rádi si za ni připlatí. A stále více lidí si chce dobrou kávu dopřát i doma. A právě jim se konvice PRESIDENT náramně hodí. Ideální teplota vody pro přípravu kávy kolísá mezi 90 a 95 °C, vroucí voda totiž v chuti kávy zvýrazní nežádoucí rezidua z pražení.

Máte ve svém okolí někoho, kdo si rád dopřeje výbornou kávu, je chodícím katalogem kaváren a tvrdí, že piccolo neexistuje? Nebo si kofeinový nápoj připravuje ve stále populárnějším french pressu? Pak s praktickou konvicí určitě nešlápnete vedle.

Pro fajnšmekry i do každé domácnosti

Termoregulační varnou konvici ale nemusíte pořizovat jen nadšencům, své místo díky šikovným funkcím i kvalitnímu zpracování najde v každé domácnosti.  

Konvice má dostatečně široké hrdlo, které se snadno se plní vodou i čistí. Její nádoba je opatřena přehlednou oboustrannou stupnicí a průhled ve víku umožní vizuální kontrolu ohřevu. Konvice navíc disponuje snadno odnímatelným nerezovým filtrem pro zachytávání nečistot.

Konvice Tescoma President se stane miláčkem každé domácnosti.
Autor: Tescoma

Jednoduché tělo z nerezavějící oceli v kombinaci s černými prvky a přehledným displejem. Konvice se zkrátka stane stylovým doplňkem každé kuchyně, což dokazuje i skutečnost, že letos obdržela prestižní designérské ocenění Red Dot Design Award.

Konvici President zakoupíte za 2 999 Kč v obchodech TESCOMA nebo na www.eshop.tescoma.cz.