Když se manželé rozhodli zjednodušit životní styl, najali si architekta Suyamu Petersona Deguchiho, aby jim navrhl minimalistický dům, kde se budou cítit doma, aniž by je obklopoval nadbytek. Výsledkem je Junsei House, který nabízí majitelům útočiště před ruchem každodenního života a okolí se vzrostlými stromy.

Přáním investorů bylo respektovat krajinu a vybudovat skromný domov s minimální stopou. Všechny existující stromy byly ponechány na místě. Výkopové práce byly minimální, aby byly chráněny kořenové systémy stromů v okolí. V praxi to znamenalo, že na samotnou stavbu domu zůstala plocha široká 5,5 m a dlouhá 24,5 m.

Interiér domu je stejně pozoruhodný jako stavba samotná. Funguje jako pestrá krajina plná umění a starožitností. Nacházejí se především u stěn a velkoformátových oken, za kterými se rýsují větve okolních stromů. Vytvářejí tak pocit jako byste se nacházeli v domku na stromě.

Projekt byl dokončen s minimálním rozpočtem. Výslednou cenu pomohl snížit i fakt, že byly ke stavbě použity levné materiály jako je třeba surová překližka v interiéru a vlnitý plech v exteriéru. Bílá krabice, která je viditelná směrem od ulice, pokračuje uvnitř domu. Obsahuje servisní komponenty pro dům a současně vytváří prostor podkroví.

Fotogalerie
15 fotografií