Majitelé domu se na architekty obrátili s jednoduchým přáním rozšířit dům o jídelnu. Zvažovali také rozšíření výhledu do zahrady, který byl původně výrazně zablokován. Po domluvě s architekty došlo na výraznou proměnu celého přízemí domu, rozšíření a otevření domu směrem do zahrady.

Původně se do domu směrem ze zahrady vcházelo přes malý dlážděný dvorek, ze které byl úzký přístup do obývacího pokoje a vstup do technické místnosti s koupelnou, která blokovala zahradu z pohledu kuchyně a stínila interiér.

Přístup na zahradu byl komplikovaný. Muselo procházet přes dlážděnou terasu a vystoupat po několika schodech, protože byla na vyšší úrovni než přízemí domu.

Architekti situaci vyřešili přístavbou na přední straně domu, kam situovali technickou místnost. To umožnilo přemístění obývacího pokoje směrem k zahradě a vytvoření nového přístupu ke zvýšenému venkovnímu prostoru. Jídelna je nyní v přední části obývacího pokoje.

Část zahrady byla vykopána a vznikla nová zpevněná plocha, která vyčnívá z obývacího pokoje. Architekti ho vybavili vestavným nábytkem a stěny vymalovali na bílo. Vznikl tak moderní čistý prostor, který plynule přechází v okolní zeleň.

Fotogalerie
8 fotografií