Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Blesk tlapky pomohly rozkrýt množírnu psů. Desítky zanedbaných zvířat měly putovat do Česka

Video se připravuje ...
Autor: Jana Ulrichová, Kateřina Lang - 
19. listopadu 2018
05:02

Hilfe, hilfe, hilfe. Tímto voláním o pomoc končil podezřelý mail, který do Blesku přišel z německého Neuburgu. Josef H. v něm žádal zveřejnění inzerátu na prodej 50 psů, kteří mu prý zůstali po zemřelé manželce. Ukázalo se, že jde o množitele.

Blesk se po obdržení mailu spojil se sdružením SOS for PETS, které kontaktovalo německou organizaci VIER PFOTEN – Stiftung für Tierschutz. Podařilo se zjistit, že jde o dlouholetého množitele, zřejmě člena zoomafie, který má na svém pozemku stovku zanedbaných psů, hlavně labradorů a retrívrů.

Proto se rozjela tajná akce, během níž ochranáři fiktivně odkoupili 25 psů, které vzápětí předali veterinářům a policii. „Vůbec nás nepustil dovnitř. Psy přispané sedativy nám nosil jednoho po druhém a doslova nám je házel do auta,“ popsala předsedkyně sdružení SOS for Pets Danuše Herpe Jungmannová, která u fiktivního odkupu byla.

„Jsou v hrozném stavu. Jsou nemocní, mají nádory, parazity, půda je tam kontaminovaná,“ doplnil další z účastníků tajné akce, dobrovolník Vier Pfoten Petr Pokorný. Dodal, že doklady, pasy potřebné k převozu do Česka, které jim chovatel vystavil, jsou padělané.

Policisté hned poté, co veterináři v asanační stanici zvířata prohlédli a zjistili, v jakém jsou stavu, udělali u množitele zátah. Akce probíhala až do pozdních večerních hodin. Prvních 25 psů, které ochranáři odkoupili, skončilo v útulku, a další zvířata je tam postupně následovala.

Video  Epicentrum: Na majitele množíren je právo krátké, musíme přitvrdit, říká Pospíšil  - Blesk TV
Video se připravuje ...

„Jsem ráda, že se tato akce podařila. A to i díky Blesku, který na místo zveřejnění inzerátu nechal vše prověřit,“ uvedla Birgitt Thiesmann z organizace Vier Pfoten. Spokojená byla i předsedkyně sdružení SOS for Pets Danuše Herpe Jungmannová.

Majitel chtěl psy prodat do Česka, protože si je dobře vědom přísných pokut, které v Německu za množení hrozí. „Doufám, že se ho na základě důkazů, které jsme shromáždili, a policii předložili, podaří pohnat až před soud,“ řekla.

Video  Zátah na německou množírnu psů se povedl i díky Blesku. Zachráněno bylo asi 100 zvířat  - Blesk / Jana Ulrichová, Kateřina Lang
Video se připravuje ...

Blackyjack ( 19. listopadu 2018 17:16 )

Řidičáky na psy.... Až lidi bude stát před pořízením víc peněz a času, budou volnější útulky a menší business pro množitele.

blackhole1 ( 19. listopadu 2018 12:52 )

Špíny sadisticky!!!Lidi odstřelit,pejsky zachránit!!!

bibijana ( 19. listopadu 2018 10:28 )

Neschopná, podělaná Evropská únie. Toto by se mělo v rámci EÚ řešit komplexně. Přitom stačí tak málo. Přísný zákon pro všechny státy, vysoké tresty, pokuty a kriminál. Nemocní psi pendlují mezi státy a toto nikomu nevadí???!!!. Všichni tihle podělaní úředníci a politici berou v eurech desetitisícové částky za měsíc a za co vlastně ????? Chce to nějakého rázného a přísného politika, založení aktivní strany na ochranu zvířat, která by tvrdě bojovala proti týrání zvířat. Bohužel, ani v ČR nikdo takový není.

Zobrazit celou diskusi