Do Vánoc loňského roku scházely jen dva dny. V pasáži ulice Běhounská u diskotéky postávali mladí lidé. Najednou kolem nich prošla skupinka tří cizinců z Egypta, Afghánistánu a Libanonu, kteří měli nemístné poznámky na jednu z dívek.

„Jeden z nich měl na mě blbé řeči. Kamarád se mne zastal. Cizinec se hned k němu vrátil a začal mu vyhrožovat, že ho zabije. Pak vytáhl nůž a kamaráda pořezal. Zaútočili přitom na nás i oba jeho kumpáni,“ popsala útok Michaela.

Útočil bez varování a krutě

Když to uviděl David, šel napadené dvojici na pomoc. Cizinec z Egypta na něj okamžitě zaútočil nožem a málem mu rozřízl hlavu. „Ještě štěstí, že jsem stačil trochu uhnout, jinak bych přišel o oko a zřejmě i ucho,“ uvedl David.

„Policie v této souvislosti obvinila dva muže z výtržnictví a jednoho z těžkého ublížení na zdraví, vyhrožování a výtržnictví. Dvojici hrozí dva roky, třetímu muži až deset let ve vězení,“ sdělila v prosinci loňského roku mluvčí policie Andrea Cejnková.

Cizinci nabízeli peníze

Před městský soud v Brně ve středu přišli útočníci v dobré náladě, jakoby tušili, že verdikt k nim bude milosrdný. „Začali nám nabízet peníze, abychom se mimosoudně vyrovnali, což jsme odmítli. Přešli to pokrčením ramen,“ řekl David.

Když pak soudkyně potvrdila ve své řeči, že se cizinci opravdu dopustili citovaných skutků, a pak všem udělila pouze podmíněné tresty, poranění mladíci jen nevěřícně kroutili hlavami.

Zaskočilo je to hlavně u Khaleda. „Teď už ví, že se může kdy chce navážet do holek a borce řezat nožem,“ řekli oba shodně.

VIDEO: Hodně špatnou zkušenost zažil v Praze i prodavač, kterého pobodal lupič.