Pořadatelé Roku české kultury, kde vystoupí například Dagmar Pecková (57), Epoque Orchestra a Miroslav Hloucal Quartet, zřejmě chtěli jen nalákat na Gottovo jméno víc diváků. Ve skutečnosti totiž účast odmítl.

„Jednání o možné spolupráci s managementem Karla Gotta trvala několik měsíců, ale nakonec jsme se na ní nedohodli. Při veřejné prezentaci projektu na různých fórech jsem o vystoupení pana Gotta informoval vždy s tím, že se o něm teprve jedná, a v posledních měsících už jsem s touto verzí nepracoval,“ vysvětlil za organizátory bývalý mluvčí České televize či Dagmar Havlové (65).

Než ale vyšel s pravdou den, stačila na sebe účast Slavíka upoutat pozornost. A nejen pozitivní! „Požadujeme, aby vystoupení Karla Gotta, normalizačního zpěváka a signatáře Anticharty, synonyma beznázorového prospěchářství a pokleslého masového vkusu, bylo bezodkladně zrušeno,“ rozhořčila se dokonce Česká asociace spisovatelů v dopise a protestovala tak proti vystoupení Mistra.

Slova navíc zveřejnila na Facebooku a dodnes je nesmazala, ačkoliv už dávno ví, že zpěvák do Lipska vůbec jet neměl. „Když už spisovatelé moralizují Karla Gotta za minulost, sami by si měli zamést před vlastním prahem a alespoň se veřejnosti i jemu omluvit za to, že šířili nepravdivé zprávy o jeho účasti na zahajovacím koncertu Roku české kultury,“ míní i publicista Petr Burda (70).

VIDEO: Gott přezpíval hit Čau lásko s Farnou! Poslechněte si, jak zpívá o umělé kyčli!

Video
Video se připravuje ...

Gott přezpíval hit Čau lásko s Farnou! Poslechněte si, jak zpívá o umělé kyčli! David Turek

Jenže na jeho slova zatím nedošlo. Gottovi se zatím nikdo neomluvil. „Žádná omluva ze strany pořadatelů ani Asociace spisovatelů nepřišla. Jediný, kdo s námi ohledně této nepříjemné, zbytečné a zejména trapné záležitosti hovořil, byl pan Martin Krafl, který nám za pořadatele poskytl pouze oficiální tiskové prohlášení,“ objasnila pro Aha! Karlova mluvčí Aneta Stolzová (36).

Zesnulý kamarád

Mistr teď má ale zřejmě trochu jiné starosti, jelikož truchlí nad úmrtím svého dlouholetého kamaráda, moderátora Dietera Thomase Hecka (†80). Dozvěděl se o něm přitom na chalupě v Doubici, kde tráví letní dovolenou. Zda se chystá na jeho pohřeb do Berlína, zatím ale není jasné.

Krátce po úmrtí Hecka se ale ukázalo, že byl závislý na alkoholu, kterým krotil i trému. „Alkohol byl jeho celoživotní slabostí! Před každým natáčením si musel dát kvůli nervozitě pár panáků. Ale nepohrdal jimi ani v soukromí,“ napsal nejčtenější německý deník Bild. Věděl o tom ostatně i sám Gott, který s ním mimo jiné natáčel televizní pořad Mein Prag. „Chodíme spolu na dobré víno a pivo do hospůdek na Malé Straně,“ prohlásil už v roce 2001.

VIDEO: Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu!

Video
Video se připravuje ...

Gott a jeho dcera zpívají v pohádce: Podívejte se na premiéru jejich klipu! 

Fotogalerie
72 fotografií