Slavík miluje zvířata a za život už jich měl velkou řadu. Společnost mu doma dělají nejen rybičky či kocour Kryšpín a fenka zlatého retrívra Stella, ale nově také dvě malé ovečky. Ty ovšem samozřejmě nebydlí v pražské vile, ale na roubence v Doubici na severu Čech.

Už když Gott chalupu stavěl, něco podobného plánoval. „Chci na chalupě v horách dýchat čerstvý vzduch, přemýšlet o nových pracovních plánech a třeba tam chovat i zvířata,“ nechal se před časem slyšet. Když je stavba hotová, nic mu ve splnění jeho přání nebrání.

Proto teď často utíká z Prahy do Doubice, aby tam ve společnosti manželky Ivany (42) a dcer Charlottky (12) a Nellinky (10) odpočíval, nabíral síly a věnoval se četbě a plánování toho, jak by měla vypadat jeho velkolepá oslava osmdesátin.

Kromě toho se teď může mazlit také se zvířátky. Ty ale koupil hlavně z praktických důvodů. „Pan Gott a jeho paní si pořídili na své stavení dvě ovečky. Hlavním důvodem bylo spásání trávy v okolí roubenky,“ uvedl pro Aha! dobře informovaný zdroj z okolí zpěváka. Když se ovce budou pást trávou v okolí roubenky, zvýší tím intenzitu jejího růstu a odnožování trav, což vede k zahuštění porostu.

Sám Karel své rozhodnutí nijak nekomentoval. Již před časem se totiž zařekl, že už ke svému víkendovému sídlu nic říkat nebude. Ještě předtím také tvrdil, že rozestavěnou chalupu prodá, jelikož se mu nelíbilo, jak moc se o ni zajímala média i veřejnost. Jenže dům nikdy do prodeje nedal a šlo tak zřejmě jen o manévr, jak odklonit pozornost jinam.

VIDEO: Karel Gott otevřeně:  Mé dny byly sečtené! Bál jsem se...

Video
Video se připravuje ...

Karel Gott: Bál jsem se, že své dílo nedokončím! Mé dny byly sečtené! Lukáš Červený

 

Fotogalerie
86 fotografií