Královská rodina ve svém programu uvedla mimo jiné to, že několika oficiálních událostí se budou účastnit královna Alžběta s nejnovějším přírůstkem rodiny, vévodkyní ze Sussexu.

Kromě toho ale bude mít Meghan také možnost cestovat po boku panovnice v oficiálním vlaku královské rodiny. To je ovšem dost zvláštní, vzhledem k tomu, že tímto prostředkem smí obvykle jezdit pouze nejstarší a nejváženější členové - tedy pouze samotná královna, její choť Princ Philip (96) a princ Charles (69) s manželkou Camillou (70).

Podle všeho do vlaku nikdy neusedli princ William s vévodkyní Kate, ale dokonce ani Meghanin novomanžel, princ Harry. Brunetka tedy musela dostat zvláštní výjimku. Ovšem není jasné, proč ji vlastně Alžběta udělila. Chce zkrátka novou členku náležitě uvítat v rodině, nebo si snad chce Američanku trochu pohlídat?

Fotogalerie: Uniklo ze svatebního mejdanu Harryho s…
189 fotografií

Také je možné, že jednoduše nechtěla cestovat sama. Navíc vypravit královský vlak není zrovna jednoduché a hlavně levné. V loňském roce byl proto využit jen čtnáctkrát, ale i tak to britské plátce daní přišlo na 900 tisíc liber (26 milionů korun). Buckinghamský palác již přiznal, že je to drahé, ale královna prý tento způsob cestování preferuje, když ji čekají dlouhé vzdálenosti, nebo cesta přes noc.

Tentokrát bude příští čtvrtek spolu s chotí svého vnuka cestovat do Cheshire, kde mají hned tři oficiální závazky. Ještě předtím se ale obě dvě objeví již v sobotu na balkoně Buckinghamského paláce během oslav Trooping the Colour, kde nebude chybět ani Harry. S manželem se Meghan na veřejnosti naposledy objevila u příležitosti narozeninové oslavy prince Charlese, pouhé tři dny od královské veselky.

VIDEO - CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl?

Video
Video se připravuje ...

CELÝ ZÁZNAM: Svatba Harryho a Meghan očima Františky Čížkové! Jak se kdo oblékl? Redakce Blesk, Reuter

 

Fotogalerie
110 fotografií