Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Muže zabili ve stylu jeho oblíbeného seriálu: Tělo bylo nalezeno v igelitu uprostřed pouště

Autor: jh - 
4. června 2018
06:20

Drogy, násilí a nemilosrdný žár americké pouště - to jsou hlavní motivy populárního seriálu Perníkový táta o postarším učiteli chemie, který se zaplete do obchodu s pervitinem. Britský fanoušek Andy Jackson se po rozvodu odstěhoval do Nového Mexika, kde se seriál natáčel. Nejspíš netušil, že ho potká osud jako vystřižený z jeho oblíbeného seriálu. Jeho tělo našel místní turista zabalené v plastové folii uprostřed divočiny.

Poslední, co Andy v životě uslyšel, byly dvě rány střelnou zbraní. Poté vrah jeho ostatky zabalil do plachty a odvezl 120 km daleko do pouště. Tělo bylo nalezeno v pokročilém stadiu rozkladu, v pustině muselo ležet nejméně měsíc. K útoku došlo na Andyho farmě, kde žil po rozchodu s přítelkyní sám.

Rodina zavražděného muže, včetně jeho mladého syna (24), volá po spravedlnosti. Netuší ale, proč se tvůrci seriálu o drogovém podsvětí rozhodli natáčet právě v Novém Mexiku: Jde o jeden z nejchudších a nejnebezpečnějších amerických států. Město Alburquerque, kde Andy žil, zažije přibližně 60 vražd ročně, přičemž místní kriminálka má jen 5 členů. Reálně se tak vyšetří asi jen polovina vražd ročně.

Seriál Perníkový táta vypráví příběh Waltera Whita, učitele chemie, který se po zjištění, že má zhoubnou rakovinu plic, rozhodne spolu se svým bývalým žákem vařit pervitin, aby zajistil finance své rodině i po smrti. Postupně se stává šéfem místního podsvětí a to mimo jiné i násilnou likvidací oponentů. V seriálu se několikrát zmiňuje také Česká republika, další stát s velkou výrobou a spotřebou pervitinu.

Černočerná zápletka Perníkového táty mohla mít podle Andyho bratra Robina na vraždě podíl. Brit se údajně před smrtí nacházel ve finanční krizi a Robin nevylučuje, že by se mohl zaplést do místního rozsáhlého podsvětí. Nové Mexiko ležící u hranic s Mexikem je totiž jedním z hlavních dějišť pašování drog v USA.

 

Video: Vražda Slováka Martina v americké Atlantě

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání