Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tereza H. měla drogy odevzdat v Dublinu, teď tam chytli českého chemika! Stanul před soudem a prosil

28. ledna 2018
09:56

S 11,4 miliony korun a nádobíčkem na vaření drog byl tento týden v Dublinu zatčen 51letý český občan. V sobotu večer stanul před soudem, kde se jeho obhájce snažil o jeho propuštění na kauci. Marně.

Podle irských médií jde zřejmě o chemika, který sám v laboratoři metamfetamin vyráběl.

Obhájce českého občana podle médií u soudu požadoval, aby byl jeho klient propuštěn na kauci. Argumentoval tím, že nemá cestovní pas a bude se zdržovat na své adrese. Soudce ale kauci zamítnul. Poukázal na vážnost obvinění a na skutečnost, že obviněný dostal předvolání k soudu i v jiných případech.

Video  Drsný výslech Terezy (21), která pašovala 9 kilo heroinu: Ježiš, on mě zabije, naříkala blondýnka  - youtube.com
Video se připravuje ...

Je to za krátkou dobu druhý případ propojení českého občana, drog a irského hlavního města. Mladá pašeračka Tereza H. s kufrem napěchovaným heroinem měla z Láhauru přes Abú Zabí směřovat právě do Dublinu, kde měla zavazadlo odevzdat. Konečná předávka se však už neuskutečnila, protože blondýnku zadrželi na letišti ještě před odletem z Pákistánu. Tereza nyní sedí ve vyšetřovací vazbě, která jí byla tento týden prodloužena. Přestože spolupracuje s vyšetřovateli a udala již řadu kontaktů, se kterými v Pákistánu přišla do styku, hrozí jí mnohaleté vězení. 

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání