Horskou dráhu ani ruské kolo už návštěvníci na Výstavišti nenajdou. Místo toho se tam mohou s ratolestmi vydat na nové „atrakce“ - hřiště a cyklopark, který své brány slavnostně otevře na den dětí, tedy 1. června.

Dětské hřiště

Hřiště pro děti se nachází u pavilonu B v levé části areálu u nově otevřené restaurace U Primasů, na kterou těsně navazuje. Vchod na prolézačku je dokonce přímo z venkovního posezení tamějšího podniku. To vyhovuje zejména rodičům. „Je to prima. Máme malou na dohled a můžeme si v klidu popovídat,“ chválí maminka Dana nově vzniklou atrakci.

Video
Video se připravuje ...

Nové dětské hřiště na Výstavišti Eva Fornálová

Hřiště, které je o něco větší než to ve Stromovce, připomíná opičí dráhu - ať už tunelem ze sítě, nebo kovovým tobogánovým průlezem. A co je největším lákadlem? „Miluju tyhle skluzavky,“ ukazoval Tomášek na jednu rovnou a druhou točitou klouzačku. 

Hřiště je přístupné bez časového omezení. Věkově je určeno pro děti od čtyř do dvanácti let. Aby se ale vyřádily i mrňousové, je v plánu hřiště i pro ně, které by v areálu mělo vzniknout v budoucnu.

Cyklopark se zpožděním

A pokud se vydáte na Výstaviště už tento pátek, můžete se od prolézaček vydat do zadní časti areálu k místu, kde stála horská dráha. Objevíte tady nový cyklopark. Ten měl otevřít zároveň s hřištěm, ale nepovedlo se.

„Kvůli podmáčenému terénu musíme uzavřít část cykloparku. Pracujeme na tom, aby děti v neděli vyzkoušely co největší plochu,“ informovalo Výstaviště před pár dny skrze sociální sítě své fanoušky.

Video
Video se připravuje ...

Cyklopark by měl otevřít v sobotu 1. června Eva Fornálová

Cestu smetla voda

Pár dní po zveřejnění informace park vypadal, jako kdyby nebyl z části dostavený. Na místo totiž přijížděly vozy s plnou korbou hlíny, kterou zde vyklápěly. Výstaviště si však stojí za tím, že se nejedná o výmluvy, ale o nepřízeň vnějších vlivů. „Mlat je v určitém svém technologickém stádiu hodně zranitelný. Bohužel v tomto stavu přišel mimořádně silný déšť a poškodil nám tak mlatové komunikace. Neprůjezdná byla jedna z pěti cest. Do pátku však bude vše opraveno,“ vysvětluje Jana Čermáková, mluvčí Výstaviště. 

Cyklopark je určen zejména dětem do 12 let. „Park je určen pro veškeré nemotorové dopravní prostředky, i ty, co umí řídit dítě ve 4 letech,“ říká Čermáková. Součástí by měla být i půjčovna kol. Cenu zatím Výstaviště nezná - sumu si určí externí firma.

Další plánované novinky

Výstaviště postupně změní vzhled a otevře se nejen těm nejmladším. V rámci revitalizace zde má nově vzniknout přírodní koupaliště, růžová zahrada i griloviště. U toho také došlo ke zdržení výstavby kvůli projednávání stavebního povolení. „Ale do konce prázdnin se dočkáme. Stále věříme v termín 1. 8. 2018,“ slibuje Čermáková.  A lezci si tady užijí volný čas ještě dříve. „Lezecká věž bude dle HMG dokončena k 1. 7. 2018, rádi bychom práce urychlili,“ sdělila mluvčí nakonec. 

 Podívejte se, jak to tu nyní vypadá:

Fotogalerie
36 fotografií