Dvacet výstavních premiér osobáků, které se na českém trhu objevily nedávno, nebo na něj teprve míří, je jedním z „nej“ lákadel letošního 21. ročníku Autoshow Praha 2018. Od včerejška až do neděle si mohou krasavce na čtyřech kolech prohlédnout návštěvníci Výstaviště Praha.

Z českých značek nejvíc zaujal malosériový Kaipan 57A nebo vozy značky Škoda. Poprvé se v Česku představila i legendární americká značka Dodge. Vyzkoušet některé z vystavených vozítek je možné na testovací jízdě po několikakilometrovém okruhu.

Ryze český Kaipan 57A

Postavíte si ho na zahradě za pár měsíců sami, není ale žádnou hračkou. Z nuly na 100 kilometrů zrychlí za necelých šest vteřin, rychlost dokáže vytáhnout až na 180 kilometrů v hodině.

Zakázkový Kaipan 57A měl včera svou světovou premiéru. „Je to lehký, rychlý sporťák, který s váhou necelých 750 kilogramů, motorem o 150 koních, nízkým podvozkem a širokými gumami má výborné jízdní vlastnosti a drží na silnici,“ řekl Blesku vlastník automobilky Kaipan Michal Hradský.

Jezdit jako Al Bunda

Koho miloval Al Bunda v seriálu Ženatý se závazky? Ani svou ženu, ani děti, ale svého Dodge. Ryze americký vůz si mohou od letošního dubna oficiálně koupit i Češi. V Holešovicích je k vidění i model Challenger Hellcat. Dravý a úctyhodný bourák se z nuly na 100 kilometrů dostane za 3,6 vteřiny.

„Nabízí výkon 707 koní, skvělou výbavu a netradiční dvě variace klíčů,“ prozradil Blesku vedoucí prodeje firmy United Cars Michal Klement. Půjčujete vůz dětem a chcete ubrat výkon na 370 až 500 koní? Prostě jim dáte červený klíč. Plného výkonu pak dosáhne řidič jen s černým klíčem.

Kde: Výstaviště Praha, Holešovice
Kdy: Do 15. dubna 2018, 10:00 až 19:00, v neděli do 17:00 hodin
Za kolik: Dospělí 200 korun, 150 korun děti od 10 let, studenti, senioři 60+, rodinné 400 (2 dospělí s max. 3 dětmi), zdarma ZTP/P včetně 1 osoby doprovodu, děti do 10 let

 

Fotogalerie
7 fotografií