Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Copperfield musel odhalit před soudem svůj slavný trik. Jak dokáže „teleportovat“ 13 lidí?

Autor: nkov - 
20. dubna 2018
20:10

Mezi přáteli nejspíš nenajdete člověka, který by o něm ještě neslyšel. David Copperfield je ve svých 61 letech nejlépe placeným a nejznámějším kouzelníkem na světě. Štěstí se však k novodobému Houdinimu obrátilo zády, když se jeden z návštěvníků jeho show údajně zranil při Copperfieldově triku nazvaném „Šťastná třináctka“. Nejen že za způsobenou újmu vymáhá po kouzelníkovi odškodné: soud navíc nařídil Copperfieldovu týmu odhalit, jak celý trik funguje.

V Copperfieldově nejznámějším triku si kouzelník z obecenstva vybere třináct náhodných lidí, které následně na pódiu usadí na vyvýšené plošině. Pak se spustí opona a po jejím opětovném zdvihnutí se objeví jen prázdné židle. Dobrovolníci z obecenstva se přitom objeví u vchodu do sálu.

Copperfieldovi právníci argumentovali, že odhalení triku by celebritu finančně poškodilo. Soud v Las Vegas přesto vyžadoval jeho vysvětlení. To podal jeden z kouzelníkových zástupců. Po spuštění opony je všech třináct lidí uličkami v zákulisí dovedeno přes MGM resort zpět ke vstupu do sálu. Tam se odhalí divákům v obecenstvu.

Pan Cox (58), britský turista, který utrpěl při triku zranění, tvrdí, že zákulisí bylo zaprášené a plné nepořádku. To mělo způsobit jeho pád, při kterém si vykloubil rameno.

Cox dále říká, že mu doktoři diagnostikovali poranění mozku, dlouhodobě navíc trpí bolestmi hlavy. Jeho právník, Benedict Morelli, se vyjádřil při svém projevu u soudu, že „existuje jistá povinnost, která žalovanému ukládá postarat se o vytvoření bezpečného prostoru pro diváky“.

Když se Morelli zeptal Copperfielda, jestli cítí, že Coxovo zranění způsobil, řekl: „To záleží na tom, co se stalo. Pokud bych udělal něco špatně, pak by to byla moje chyba.“ Copperfield navíc tvrdí, že před vystoupením zákulisím procházel a bylo zcela čisté.

Mezi žalovanými je kromě kouzelníka i celý MGM resort, jehož zástupce řekl, že „pan Cox neupadl, ale zakopl“.

Copperfield už má za sebou tisíce provedených triků, při žádném z nich doposud nedošlo ke zranění. Soud nicméně pokračuje, očekává se, že Copperfield bude vypovídat v úterý.

Video  Zmizení sochy Svobody  - youtube.com
Video se připravuje ...

janka69 ( 20. dubna 2018 23:09 )

vždy som to tvrdila , že je podvodník a vďaka naivným ľudom je z neho milionár..

Zobrazit celou diskusi