Když do kancelářské budovy v Karolínské ulici ve středu kolem půl osmé ráno vstoupil nahý a zmatený muž, zavolali svědci ihned městskou policii - jeho chování totiž bylo přinejmenším podivné. „Vzhledem k tomu, že byl muž zjevně psychicky narušen, nebyl agresivní, strážníci přivolali na místo kolegy ze záchranné služby,“ sdělila Blesk.cz mluvčí pražských strážníků Irena Seifertová. To ještě netušili, že před nimi zřejmě stojí vrah.

Záchranáři dorazili na místo během několika minut, to už 26letý muž seděl v doprovodu strážníků na lavičce. „Následně byl převezen do psychiatrické léčebny,“ uvedla Jana Poštová, mluvčí pražské záchranky. 

Byli to právě záchranáři, kteří policii na pachatele upozornili. „Po zveřejnění snímků hledaného si záchranáři všimli podobnosti s pacientem a zalarmovali policii,“ popsala Poštová. Kriminalisté ihned vyrazili do léčebny. „Zjistili, že by se skutečně mohlo jednat o muže, kterého v souvislosti s tímto případem hledáme,“ doplnil policejní mluvčí Jan Daněk, jak k dopadení domnělého pachatele nakonec došlo.

Zákazník vrahem

Vrah řádil v Obchodním centru Letňany v úterý. Vešel do prodejny obleků Otto Berg v prvním patře jako obyčejný zákazník, který má zájem o nový oděv. „Přišel do obchodu, tam se převlékl do nových šatů a dvaačtyřicetiletou ženu zavraždil. Následně z obchodu odešel a ještě před tím si z pokladny odnesl nezjištěný obnos peněz,“ popsal šokující čin policejní mluvčí Jan Daněk.

Video
Video se připravuje ...

Policejní mluvčí Jan Daněk k případu vraždy prodavačky v OC Letňany. Pravděpodobný pachatel byl dopaden. Tadeáš Provazník

Své původní oblečení, tedy džíny, flanelovou košili, kšiltovku, a dokonce i hodinky a netypický zapalovač, nechal na místě. Pachatele zachytily bezpečnostní kamery, jejichž záběry policie v úterý dopoledne zveřejnila. 

Provoz centra v současné době není pro nakupující omezen,” uvedla Ivana Novotná z Obchodního centra Letňany. 

Fotogalerie
32 fotografií