Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Nejlepší videohry roku 2017: Letošních 12 měsíců bylo nabitých velkými peckami

/
  • Toto jsou nejlepší videohry roku 2017. Letos šlo o nabitý herní ročník.
    31. prosince 2017 ● 12:45

    Rok 2017 se do herní historie zapíše zlatými písmem. Takové množství hitů, které vyšlo během pouhých 12 měsíců, to vážně nepamatujeme. Na své si přišli milovníci všech žánrů. Zde je 10 nejlepších herních pecek uplynulého roku podle Blesk.cz. Jako vždy jde o osobitý žebříček. 

  • 1.

    NieR: Automata

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: PlayStation 4, PC

    Odkaz na recenziO letošní jedničce jsme dlouho nepřemýšleli. NieR: Automata nás dostala již po několika sekundách hraní a náš názor na hru se nezměnil ani po několika odehraných hodinách. RPG, které v sobě kombinuje zběsilou akci, arkádovou střílečku a existencionální drama o lidstvu vyhnaném mimozemskými roboty na měsíc, je geniálním mistrovským dílem, na které budou hráči ještě hodně dlouho vzpomínat. Je to klenot, který si nesmíte nechat za žádnou cenu nechat ujít. Od nesmrtelnosti ho dělí jenom horší technická stránka.

  • 2.

    Resident Evil 7: Biohazard

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Odkaz na recenzi

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer k videohře Resident Evil 7: Biohazard Capcom

    Resident Evil se sedmým dílem vrátil ve strašidelnější podobě, než jsme čekali. Kamera snímá dění z první namísto třetí osoby, ale nouze není o strašidelné lekačky ani atmosféru, která by se dala krájet. Velký návrat zaznamenaly hlavolamy. Veškerý děs ještě znásobila podpora virtuální reality PlayStation VR. Dodnes jde o nejlepší hru pro ni. Strach pak pokračoval s dalšími přídavky, které lze všechny okusit ve zlaté edici. Škoda slabšího konce ne úplně hezké grafiky.
  • 3.

    Cuphead

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: Xbox One, PC

    Odkaz na recenziI když vypadal Cuphead od počátku vývoje jako hodně zajímavý projekt, takovou pecku čekal asi málokdo. Dvojrozměrná hopsačka/střílečka s vizuální stránkou ve stylu 50. let má hloubku i opravdovou duši. I když jedno kolo trvá zhruba minutu, strávíte u tohoto eposu dlouhé hodiny. Jeho obtížnost je totiž extrémní. Ať už budete probíhat levely, nebo bojovat s brutálně těžkými bossy, vždy budete mít nervy na pochodu. Pokud budete hrát ve dvou, nebudete se alespoň trápit sami. Vážně, obtížnost je někdy skutečně přemrštěná. Tohle prostě není titul pro každého.

  • 4.

    Metroid: Samus Returns

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: Nintendo 3DS

    Odkaz na recenziNejlepší handheldová hra roku vyšla na nestárnoucí přenosnou konzoli Nintendo 3DS. Námezdná lovkyně Samus Aran se vrátila v titulu, který je kompletním remakem kultovní klasiky Metroid II: Return of Samus pro původní Game Boy. Jejím úkolem není nic menšího než vyhladit celou rasu geneticky vyšlechtěných metroidů na jejich domovské planetě SR388. I když tato moderní předělávka klasiky nepřinesla nic nového, ukázala žánr Metroidvania v excelentním provedení. Mimozemský svět je dechberoucí, příšery správně cizí a děsivé a postup hrou založený na získávání stále nových schopností je pořád zábavný.

  • 5.

    Gravity Rush 2

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: PlayStation 4

    Odkaz na recenzi

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer k videohře Gravity Rush 2 Sony

    Jedna z nejoriginálnějších her pro handheld PlayStation Vita si po čase našla cestu i na stolní konzoli PlayStation 4. Dvojka vyšla letos rovnou pro ni. Hrdinka Kat se vrátila i se svým kocourem Dustym, který jí pomáhá ovládat gravitaci. Spolu se musí opět vypořádat s nebezpečnou rasou Navi a zachránit nejednoho nebožáka před nebezpečím. Gravity Rush 2 je vypilované pokračování geniální jedničky, které nabízí mnoho nevídaných věcí. Silné RPG prvky, mnoho gravitačních schopností a nespočet vedlejších misí motivují ke komplexnímu hraní. Na tuhle hru však potřebujete mít silný žaludek. Ze všech těch změn gravitací se vám může zamotat hlava.
  • 6.

    Super Mario Odyssey

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: Switch

    Odkaz na recenziNejeden hráč by řekl, že žánr hopsaček předvedl světu už vše, co mohl. Chyba lávky! Nový Super Mario Odyssey je natolik nápaditým a originálním dílem, že to není snad ani možné. Kníratý instalatér spojil síly s čapkou Cappym, která mu umožňuje ovládnout jiné postavy a získat jejich schopnosti. Stát se tak můžete tyranosaurem nebo výbušnou střelou. Nechybí ani klasické souboje s bossy. Jde jednoznačně o nejlepší 3D hru s Mariem, která se navíc nebojí zavítat i do dvourozměrného světa. Mario se totiž dokáže vpít do zdí a hráč si tak vyzkouší klasickou hopsačku jako z dob NES. Super Mario Odyssey je herní zážitek, na který se jen tak nezapomíná.

  • 7.

    The Legend of Zelda: Breath of the Wild

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: Switch

    Odkaz na recenziLink se probudil ze stoletého spánku. Ke svému zděšení zjistil, že království Hyrule decimuje zlý Calamity Ganon. A princezna Zelda stále potřebuje svého ochránce. Oproti předchozím dílům série The Legend of Zelda oslnilo poslední dílo série pro Switch rozlehlým a otevřeným světem. Ten doslova žije vlastním životem, dýchá a dokáže překvapit mnoha detaily. Jenom nesmíte očekávat, že tento sáhodlouhý titul dohrajete za víkend. Vtáhne vás na mnoho desítek hodin. Škoda však, že se hra tolik trhá.

  • 8.

    Halo Wars 2

    Hodnocení: 90 %

    Platformy: Xbox One, PC

    Odkaz na recenzi

    Video
    Video se připravuje ...

    Trailer k videohře Halo Wars 2 Microsoft

    Na konzolích nejsou žádné pořádné RTS (strategie v reálném čase), řekl nejeden PC hráč. A samozřejmě že neměl pravdu. Na Xboxu One letos zazářilo pokračování Halo Wars 2, které dokonale využilo licenci na sci-fi vesmír Halo. Přehršel jednotek, úchvatné mimozemské světy, zábavný multiplayer i pohodlné ovládání ukázalo, že žánr RTS má svoje právoplatné místo i na konzolích. A kromě toho nechyběl dobrý příběh, který potěší každého Halofila. Jen těch multiplayerových režimů mohlo být přece jenom o něco více. Chceme třetí díl!
  • 9.

    Wolfenstein II: The New Colossus

    Hodnocení: 85 %

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Odkaz na recenziZnovuzrozený Wolfenstein se s ničím ani nikým nepáře. A druhý díl posunul hranici přijatelného ještě dál. Kojení, sex nacistky s černochem, zvracející a pomočující se Adolf Hilter a těhotná hrdinka ve spršce krve? Ne, nic nebylo tabu. Wolfenstein II: The New Colossus ukázal, že i klasická střílečka z pohledu první osoby (FPS) může mít super příběh s propracovanými postavami a hodně černým a bizarním humorem. K tomu jsme navíc dostali střílečku, ve které je radost kosit nácky po stovkách. Jediný dobrý nácek je mrtvý nácek!

  • 10.

    Little Nightmares

    Hodnocení: 80 %

    Platformy: PlayStation 4, Xbox One, PC

    Odkaz na recenziNa první pohled nenápadný titul nás dokázal chytit za srdce, rozdrtit ho a zamíchat s našimi emocemi. V roli malinké dívenky Six oblečené jen ve žluté pláštěnce se musíte prodrat nákladní lodí plné kreatur, které vám jdou po krku. Ať je to správce s dlouhýma rukama nebo krvelačný kuchař, který by vás nejraději naporcoval jako zvěř. Little Nightmares je hodně originální hopsačka s prvky kradmé akce, která příběh vypráví pouze výjevy na obrazovce. Jejich interpretace záleží pouze na vás. Bát se ale budete tak jako tak.

  • 11.

    Velká galerie

    Fotogalerie
    474 fotografií

Diskuse k článku Přidat názor
Počet komentářů: 2

Xeen: Za mne naopak 2017 co do výběru nejhorší rok posledního desetiletí. Buď exkluzivity na konkrétní konzoli nebo střílečky či hopsačky. Nebo recyklace starých klasik s přidáním nového kabátku či VR. Případné zajímavé a očekávané tituly totálně propadly (např.ME:Andromeda). Stačí se podívat na seznam nejhranějších her na steamu. Je v "top 100" alespoň jedna z bleskových hitovek? http://store.steampowered.com/stats/?l=czech

(02. 01. 2018 09:31)

xtron: Koukám, že Blesk asi hry moc nehraje, když ten výčet je úplně mimo mísu všech nej žebříčků her, co?

(31. 12. 2017 14:35)
Zobrazit celou diskusi
Články odjinud
Video se připravuje ...

Dnešní horoskopy