Naposledy zde halu vyprodal letos v květnu, do Prahy se příští rok vrátí již popáté, a to s novým repertoárem. Českému publiku se poprvé představil v květnu 2014 a zcela nadchl až po střechu zaplněnou pražskou O2 arenu. Od té doby se sem vrací pravidelně každý rok.

„Praha je jedním z nejkrásnějších měst, kde jsem vystupoval. Její architektura a historie je prostě překrásná a úchvatná. A stejně tak i zdejší publikum je jednoduše báječné a vždy mě vřele přivítá. Velmi mne těší, jak fanoušci dávají najevo své nadšení. Češi opravdu milují hudbu a myslím, že neexistuje moc zemí, které by měli tak bohatou folkloristickou tradici. Nádherné tance, kostýmy a samozřejmě velcí skladatelé, jako třeba Antonín Dvořák – Češi mají být na co hrdí,“ pochvaluje si André Rieu.

Než navštíví Česko objede řadu zemí od Chile přes Mexiko, USA až po Velkou Británii. A diváci se mohou těšit opět na strhující večer, kde nebudou chybět úryvky ze slavných oper, rockové písně, popové skladby, muzikálové a filmové melodie a samozřejmě klasické valčíky. A nizozemský houslový mág si připraví i řadu překvapení a novinek.

Fotogalerie
4 fotografie