Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Merkelová vzala manžela na operu. Paní Macronová s Bonem z U2 řešili chudé

Autor: simao, ČTK - 
25. července 2017
16:49

I evropští lídři žijí hudbou. Německá kancléřka Angela Merkelová vyrazila v úterý za deštivého počasí v Norimberku na červený koberec – za doprovodu manžela Joachima Sauera, který ji však při oficiálních akcích běžně příliš nedoprovází, na operní festival Richarda Wagnera. Prezident Francie Emmanuel Macron spolu se svou o 24 let starší manželkou Brigitte pak přivítali hudebníka z jiného spektra – Bono Voxe z U2. O hudbu však primárně nešlo.

O chudobě a možnostech boje s ní hovořil v pondělí francouzský prezident Emmanuel Macron se zpěvákem irské kapely U2 Bonem, kterého přijal v Elysejském paláci. Bono se problému chudoby věnuje dlouhodobě. Frontman skupiny U2 s novým francouzským prezidentem hovořil více než hodinu.

Macronovi s Bonem: Řešili i africké dívky a ženy

Podle agentury AP se bavili mimo jiné o činnosti humanitární organizace One Campaign, která se věnuje boji s extrémní chudobou a na jejímž založení se Bono podílel.

Bono, kterého doprovodila první dáma Francie Brigitte Macronová, po skončení setkání novinářům řekl, že se s prezidentem během „plodného rozhovoru“ bavil například o nutnosti poskytnout vzdělání afrických dívkám a ženám. Právě na pomoc Africe se One Campaign podle svých webových stránek soustředí.

Bono Vox z U2 zavítal do Elysejského paláce, přivítala ho první dáma Brigitte Macronová. Bono Vox z U2 zavítal do Elysejského paláce, přivítala ho první dáma Brigitte Macronová. | ČTK

Macron není prvním francouzským prezidentem, se kterým se irský zpěvák a filantrop setkal. O boji proti chudobě jednal i se třemi jeho předchůdci – Jacquesem Chiracem, Nicolasem Sarkozym a Françoisem Hollandem.

Merkelovi na opeře

To ryze zábavný, ale též do jisté míry reprezentativní program měli německá kancléřka Angela Merkelová s manželem Joachimem Sauerem. Choť nejmocnější ženy Německa, ale i celé EU je přitom profesí kvantový chemik. A uznávaný profesor z berlínské univerzity. I Merkelová, do roku 1982 vdaná pro změnu za fyzika Ulricha Merkela, má kořeny ve světě vědy – působila jako fyzikální chemička v NDR.

Německá kancléřka Angela Merkelová s manželem Joachimem Sauerem vyrazili v Norimberku na operu. Německá kancléřka Angela Merkelová s manželem Joachimem Sauerem vyrazili v Norimberku na operu. | ČTK

VIDEO: Brigitte a Emmanuel Macronovi: Pár, který učaroval Francii

avina ( 25. července 2017 19:47 )

Manžel Merkerové si zapnul sako o 1 knoflík jinak- křivé sako přehlédla i žena. To se stát MZ u nás, tak budou plé noviny této fotky/dvojice manželů/.

Zobrazit celou diskusi