Lenka Kořínková - Léčila se

Herečka, kterou diváci znali z filmů 80. let jako výraznou prsatici, změnila po třicítce život a dala se na dietu. Lenka Kořínková skutečně zhubla a mohla dokonce s dělenou stravou dávat rady ostatním. Jenže s chlastem tak zatočit jako s jídlem nedokázala. Skončila tak, že se válela ve škarpě. Sice zhublá, ale pohled na ni o to lepší nebyl.

Roman Štolpa - Léčil se

Režiséra Romana Štolpu stálo pití především jeho soužití s Markétou Plánkovou a jejich společnou dcerou Agátou. Pak mu znepříjemňovalo i jeho hereckou a režisérskou práci. Léčil se už dvakrát. Po prvním pobytu v léčebně stejně několikrát skončil totálně namol na zemi. Přesto dokázal vyhledat pomoc i podruhé. Třeba to tentokrát dopadne líp.

Oldřich Kaiser - Léčí se

Oldřich Kaiser se potřetí v životě rozhodl porazit démona alkoholu. Nejméně měsíc stráví v jižních Čechách v protialkoholní léčebně. Přes den se věnuje terapiím, a když dostane kladné body, může si jít zakouřit. Mohl by skvěle hrát ve snímku Dobří holubi se vracejí...

Roman Skamene - Neléčil se

Alkohol začal symbolizovat Romana Skamene před dvaceti lety. Nedařilo se mu podnikání v pohostinství a objevoval se na veřejnosti stále častěji opilý, jak zákon káže. Občas skončí na zemi, jindy usne s hlavou na stole. Má velké štěstí, že mu zůstalo zázemí v rodině – v manželce Renatě má pořád oporu a děti Sandra a Robert při něm taky stojí.

Eva Holubová - Léčila se

Eva Holubová patří v současné době mezi hojně obsazované herečky. Ale mohlo to být úplně jinak. Holubová začala pít hned zkraje kariéry. Líbily se jí dlouhé večírky a tlachání s kolegy. Naštěstí našla odvahu s takovým životem skončit – chtěla totiž spokojenou rodinu. Abstinuje dodnes.

Fotogalerie
10 fotografií

Petr Landovský - Neléčil se

Přesto, že trpí těžkou cukrovkou, není legendární herec Pavel Landovský ochotný vzdát se alkoholu. Přitom se herec má rád a v těžkých chvílích, které na něj přicházejí i několikrát do měsíce, si volá sanitku. Chlast si ale přesto neodepře. Nedbá o svůj zevnějšek a nepřetržitě vulgárně nadává všem lidem v okolí.

Jaroslava Hanušová - Neléčila se

Jaroslavu Hanušovou objevil pro televizní diváky režisér František Polák, když ji obsadil do svého pořadu Možná přijde i kouzelník. Jenže Hanušová prožila životní zklamání, když ji opustil její muž, režisér Jaroslav Hanuš, a útěchu hledala na dně skleničky. Požívání alkoholu se hodně podepsalo na jejím vzhledu.

Vilma Cibulková - Léčila se

Vilma Cibulková začala pít, když onemocněl její tehdejší životní partner Miroslav Macháček. Bylo jí něco málo přes dvacet. Řešila tak jeho vážné osobní problémy. „Nad chlastem se nedá vyhrát, ale dá se s ním bojovat,“ řekla pak herečka o dvacet let později, když se podrobila léčbě. Podle svých slov už nepije nejméně deset let.

Iveta Bartošová - Léčila se

Pití zničilo život Ivetě Bartošové poté, co odešla od Ladislava Štaidla. Oblíbená zpěvačka potají klesala na dno několik let, aniž by si toho někdo všiml a podal jí pomocnou ruku. Lahve schovávala po celém domě. Přestala zpívat a popularitu si udržuje dnes už hlavně svými neskutečnými excesy.