Není vyhnutí, dluhy se opravdu musí platit. „Nedá se nic dělat. Musím tu knížku dát dohromady. Na to, abych vrátila 200 tisíc, nemám,“ říká Bartošová.

Před dvěma lety Iveta s nakladatelstvím podepsala smlouvu na životopisnou knihu a vzala si dvěstětisícovou zálohu. Termín odevzdání rukopisu ale nedodržela a smlouvu tak porušila. Navíc peníze utratila. „Život se mi zamotal a já nebyla schopna napsat řádku. Pan Dobrovský je ale moc fajn a má pro mě velké pochopení. Já jsem se v tom svém životě opravdu tak zmítala, že to prostě nešlo,“ snaží se o vysvětlení Bartošová.

S nakladatelem měla v pátek schůzku a dohodli se, že by kniha měla vyjít na podzim, aby stihla předvánoční trh. „Původně jsem myslela, že by mohla vyjít 8. dubna na moje narozeniny, těžko bych to ale asi stihla,“ konstatuje Iveta a zdůrazňuje, že nakladatel, jak se psalo, po ní zálohu nechtěl vymáhat soudně. „Z toho bych nic neměl. Nějaké sankce nemají smysl. Já chci knihu, minimálně 200 stránek plus obrazovou přílohu. A až ji paní Bartošová dodá, tak ji dodá. A já pevně věřím, že tomu tak bude,“ potvrdil Blesku sám Dobrovský.

Fotogalerie
9 fotografií