Něco bylo na Ivetě hned na první pohled jiné: vlasy. „Včera jsem se kvůli vám sama obarvila. Dobrý, ne? Konečně moje přirozená barva. Ta blond mi už lezla na nervy,“ hlásí Iveta. „Chcete vodu, nebo kolu? Víno tu nemáme, ale pokud máte chuť, tak Pepa dojede,“ oznamuje.

„Je mi už líp,“ hlásí. „Po tom kasinu, kdy jsem nečekaně měla bez playbacku zpívat Tři oříšky pro Popelku, mi ale bylo hrozně. Slyšela jsem se potom na internetu... Ostuda obrovská. Téměř dva měsíce jsem se nemohla vůbec slyšet,“ vysvětluje důvod, proč se na čas stáhla před světem. „Úplně mě ten zážitek odrovnal. Měla jsem ten mikrofon položit na stůl a nenechat se vyhecovat. A kvůli tady tomu faux pas jsem přišla taky o kšefty,“ pokračuje.

Vokály nahrávala u Petra Svobody

V ten moment se do hovoru vmísil Rychtář. „Od toho kasina odmítala i vycházet ven. Teď už je to mnohem lepší,“ říká Rychtář. Iveta němě souhlasí. Potom nám pouští vokály, které v jevanském studiu Petra Svobody nahrála pro snímek Hranaři. „Ty měly být v tom místě, když se stane ta vražda. Povedlo se mi je nazpívat hned napoprvé, škoda že je už nestihli do toho filmu dát. No, prý na DVD už budou,“ poznamenává Bartošová.

Potom si stěžuje, že zpívat ještě moc nemůže. „To levý rameno bolí jako čert. Ani prášky nepomáhají. Mám v něm drát a ten, jakmile se špatně pohnu, vyskočí. Nemohu se pořádně nadechnout, což je při zpěvu třeba,“ vysvětluje. Drát jí prý z ramene vyndají, až doroste kost. „A to bude nejdřív v dubnu,“ dodává a servíruje oběd. „Co Iveta vážně umí, tak to vařit,“ poznamenává Rychtář.

Artur je u ní každý víkend

Iveta si zapaluje doutník. „Už jsem s tím přestala, ale po tom kasinu zase začala. Naštěstí to jsou slabé doutníčky, které se nešlukují,“ ospravedlňuje si neřest a nabízí cukroví. „Pekli jsme ho před Vánoci s Arturem. On se mnou vždycky rád peče,“ prozrazuje Iveta. „Artur byl se mnou celé svátky a až do 3. ledna. Zdobili jsme živý smrček, Arťa dokonce sám smažil řízky a dělal salát. Láďovi za to opravdu moc děkuji.“

Všichni žili v domnění, že Artur je o Vánocích a na Silvestra u otce Štaidla. Byla to mýlka. „Jen jsme se dohodli, že nebudeme nic sdělovat veřejnosti,“ zdůrazňuje Iveta, která teď má prý se Štaidlem nadstandardně dobré vztahy. Artura má doma každý víkend „Opravdu se Láďa chová úžasně. Mám doma Artura dokonce každý víkend. Zůstává až do pondělního rána, kdy jde rovnou do školy,“ říká Iveta.

Rychtář je u ní, jak to jde

Popovídali jsme si, poobědvali a už byl čas se rozloučit. Rychtář oznamoval Ivetě, že odjíždí také. „Vrátíš se brzo?“ táže se ho Bartošová. „Nevím, zavolám ti,“ odpovídá Rychtář. „Víte, je skvělý. Moc mi pomáhá. Snaží se se mnou tady být i přes noc, a jak to jen jde, i přes den. Snažím se být rozumná a respektovat, že má rodinu, ale… Já moc neumím být sama,“ přiznává Iveta. Rychtáře viditelně respektuje.

Jak dlouho jí to vydrží? To nikdo neví. Ani ona sama. Vzhledem ale k tomu, že by si ho ráda vzala, kdo ví. Je to ale Rychtářova podmínka pro rozvod s manželkou Darinou a společný život s Ivetou.

Fotogalerie
12 fotografií