Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Tip pro Karla Gotta: Jak zplodit syna?

Autor: luc - 
1. března 2009
05:48

Chcete zplodit syna? Nebo naopak toužíte po dceři? Žádný problém. Tvrdí to slovenský stavební inženýr Peter Arpáš. Údajně objevil metodu, jak přirozenou cestou ovlivnit pohlaví nenarozeného dítěte.

O svém 'vynálezu' dokonce napsal knihu. Říká, že svůj objev vyzkoušel sám na sobě. A úspěšně. Patří jeho objev mezi ostatní 'zaručené' metody, nebo opravdu přišel na unikátní řešení?

Peter Arpáš z Prievidze se začal o problematiku pohlaví nenarozeného dítěte zajímat asi před deseti lety, když chtěl společně s manželkou zplodit syna. Po dlouhých bádáních nakonec objevil svou metodu, která je podle něj revoluční. "Všichni si myslí, že narození mého syna bylo jen šťastnou náhodou a teď si hraji na hrdinu. Tento postup jsem však napřed vymyslel a až potom úspěšně aplikoval," říká stavební inženýr Peter Arpáš. K jeho objevu ho prý nasměrovala statistika, kterou před lety četl. Podle ní se v prvních letech manželství rodí více chlapci, v pozdějších děvčata.



"Spermie v různé fázi zralosti (1 hodina, den, dva dny, deset dní) nese různý genetický kód. Jsou čtyři základní možnosti. Z hodinové spermie se narodí syn podobný matce, z denní syn podobný otci, z dvoudenní se dcera podobá otci, z desetidenní dcera podobná matce," říká Peter Arpáš.
Jak ovlivnit pohlaví?
Jak tvrdí Peter Arpáš, klíčem jsou rychlejší spermie, které jsou nositeli mužských chromozomů (nositelů genetické informace). "Partneři, kteří by chtěli zplodit syna, by měli mít několik pohlavních styků během velmi krátké doby. Například v intervalu 3 až 6 hodin. Nejdříve by měli použít kondom. Poslední styk, kdy jsou spermie nejčerstvější a tedy nejrychlejší, by měl být bez ochrany," říká Peter Arpáš.

Podle Arpáše je postup u plození děvčete založený na opačném principu. Spermie otce by měly být starší, zralé zhruba tak jeden až dva týdny. "Například manželé Victoria a David Beckhamovi mají tři syny. Jsou oba atraktivní, mladí, aktivní. Měli by více sexuálně abstinovat," vysvětluje Arpáš. Kdyby chtěli zplodit dceru, měli by podle Petera Arpáše dvě možnosti. "Z dvoudenní spermie by se dcera podobala Davidovi, z desetidenní Victorii. Důležité je, aby 10 dní před oplodněním zresetoval stav spermií na nulu třemi až čtyřmi pohlavními akty. Pak deset dní abstinovat a v den D první dávkou uskutečnit oplodnění. Ostatní akty by měl provádět chráněným způsobem, třeba s kondomem," vysvětluje Arpáš.

Co na to odborníci?
Odborníci z řad lékařů ale žádné metody ovlivňující pohlaví dítěte neuznávají. "Takzvaných zaručených metod pro ovlivnění pohlaví dítěte existuje celá řada, bohužel je nutno konstatovat, že nefunguje ani jedna," říká ředitel zlínské Kliniky reprodukční medicíny a gynekologie David Rumpík.

Muž podle něj produkuje spermie, které nesou jednu polovinu genetických informací budoucího jedince. "Polovina spermií v ejakulátu nese chromozom X a polovina chromozom Y. Všechna vajíčka ženy obsahují rovněž polovinu genetické výbavy budoucího dítěte, všechna však nesou chromozom X. Pokud spermie nesoucí chromozom X oplodní vajíčko, vznikne embryo, ze kterého se může narodit holčička, pokud je to spermie s chromozomem Y, narodí se chlapeček," vysvětluje Rumpík. A dodává: "Pohlaví budoucího dítěte lze předem určit pomocí techniky zvané preimplantační genetická diagnostika (PGD), kterou v indikovaných případech provádíme. Nutné je však oplození technikami IVF - mimo tělo ženy. Zákon ČR však určení pohlaví dítěte 'na přání' zakazuje. Teorie pana Arpáše jsou naprosto scestné."


Ostatní populární metody
Existuje velké množství metod, které údajně 'zaručeně' ovlivní pohlaví nenarozeného dítěte. Ale pozor, podle odborníků prý žádná zaručená metoda neexistuje.

Stravování
Tato teorie tvrdí, že pohlaví dítěte se dá ovlivnit stravou, kterou budoucí matka přijímá. Jídla s vyšší kalorickou hodnotou prý přináší větší pravděpodobnost toho, že se narodí chlapec.

Astrologie
Někteří astrologové údajně ovládají vysoce účinnou metodu výpočtu, kdy je vhodná doba plození zdravého dítěte s možností vybrat si jeho pohlaví. Obvykle k tomu potřebují znát čas narození ženy s přesností na 4 minuty, termín poslední menstruace a případně posledního těhotenství.

Ovulace
Rychlejší spermie nesoucí gen Y (muž) vydrží méně, spermie nesoucí gen X jsou pomalejší, ale odolnější a v děloze přežijí déle. Pro početí chlapce je proto vhodný termín těsně kolem ovulace, pro početí dívky mezi pátým až třetím dnem před ovulací.

Počasí
Tato teorie tvrdí, že pohlaví může být ovlivněno počasím. Více chlapců se podle ní rodí v teplejších letech, děvčata naopak v chladnějších.

anil ( 1. března 2009 23:06 )

Tři Viagry po třech hodinách a večer celá krabička. Zaručeně chlapec

Zobrazit celou diskusi