Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Postřelenému Čechovi z Devínské hrozí ochrnutí!

Autor: Čas.sk, šim - 
14. září 2010
10:09

Ani po čtrnácti dnech se jeho stav nezlepšil. Po masakru v Devínské Nové Vsi jsou z 15 zraněných hospitalizovaní stále dva pacienti. Jeden z nich, 33letý Čech zůstává ve velmi vážném stavu. Dokonce hrozí, že ochrne!

Třiatřicetiletý Vít z Ostravy, který v Devínské Nové Vsi bydlel, protože byl v Bratislavě zaměstnán, leží už dva týdny v umělém spánku. Podle informací slovenského deníku Nový Čas mu hrozí ochrnutí dolních končetin. „Jeho stav se nezměnil a je nadále velmi vážný. V současnosti není možné říci, kdy ho budou moci probudit z umělého spánku, ani jaké budou následky,“ řekla mluvčí univerzitní nemocnice Rút Geržová.

Víta, kterého kulka šíleného střelce Ľubomíra Harmana (†48) zasáhla do oblasti břicha, po převozu do nemocnice operovaly tři lékařské týmy 8 hodin. Pacient má rozsáhlé poranění v oblasti břicha a pánevní kosti. Podle zdroje Nového času mohla být zasažena a poškozena také mícha, což by znamenalo hrozící ochrnutí dolních končetin.

V nemocnici zůstává také Ján (54) s průstřelem stehenní kosti. V blízké době ho čeká další operace. Devatenáctiletého Andreje v pondělí z nemocnice propustili. Přestože přišel o část plic, podle lékařů se jeho stav mimořádně dobře vyvíjí a léčení tak bude pokračovat doma.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi