Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Postřelený syn vědce: Zkrvavený se plazil pro pomoc

Dominika Kapišinského zasáhly čtyři kulky, které vypálil šílený střelec na bratislavském předměstí
Dominika Kapišinského zasáhly čtyři kulky, které vypálil šílený střelec na bratislavském předměstí  (Autor: Čas.sk, Sme.sk)
Autor: šim, Čas.sk, mivrk - 
31. srpna 2010
09:32

Šílenec, který na bratislavském předměstí Devínská Nová Ves zmasakroval sedm lidí, zranil také jediného syna uznávaného vědce a astronoma Igora Kapišinského. Dominik (19) jen o vlásek unikl smrti.

V době, kdy šílený střelec bezhlavě střílel na ulici, byl Dominik na balkóně. Během okamžiku ho do břicha zasáhly čtyři kulky. Devatenáctiletý Dominik byl okamžitě převezen do nemocnice, kde byl ihned operován. V současnosti je při vědomí a jeho stav je stabilizovaný.

Dominik Kapišinský studuje druhým rokem na Fakultě matematiky a informatiky v Bratislavě. Včera se zrovna chystal na zápis do školy. Tam však už nedorazil. Mladíka čtyřikrát do břicha zasáhl šílenec, který řádil na bratislavském předměstí. „Dominik byl v té chvíli na balkóně. Čtyřikrát ho trefil. Zkrvavený a v papučích se doplazil až k sousedovi, který zavolal záchranku,“ popsal minuty těsně po střelbě Dominikův otec Igor Kapišinský.

Protože zraněných bylo mnoho osob, rodiče svého syna nejprve nemohli najít. Později zjistili, že je hospitalizovaný v ružinovské nemocnici, kde ho operovali. „Když jsem se to dozvěděla, byl to pro mě hrozný okamžik. Mého synáčka zasáhly čtyři kulky do oblasti břicha. Naštěstí netrefily životně důležité orgány. Mohlo to dopadnout mnohem hůř,“ řekla slovenskému deníku Nový Čas Dominikova matka.

Dominik je mimo ohrožení života. Po operaci byl přeložen na chirurgické oddělení. Je při vědomí a s rodiči normálně komunikuje.

luboze ( 1. září 2010 15:22 )

JA JSEM NIKDY NA TISUV STAT ,JAKO HODNE SLOVáKU PYSNá NEBYLA....NEPATRIM KE KOTLEBOVI...ANO CESI SE MI ZDAJI HODNE RASISITICKEJ A Z FASISTICKEJ STAT...

luboze ( 1. září 2010 15:21 )

asi sa moc nechapeme....ja nepisu o tom,co si cikan zaslouzi a dostane,nevim jak spolu zili,jak spolu vychazeli,nepisu o živote cikanu....slovensko,nevim je natom hur? asi spis opacne,prototze,jak jsem psala u nas takove vyhody,takove sociálky nedostavaji..s tým,že maji hodne vyhod a citi se utlacovaní je pravda,ale nemuzete predse souhlasit s tým,ze konence nekdo vzal SPRAVEDLIVOST do vlastnich rukou.? jaka spravedlivost?..mozná kdyby jsem se nepordridovali europske unii,mozna bychom se udelal porádek...ale jinak je to rasizmus...uz dávno mnel byt zakon,a pristup uredniku ,kterí by pristupovali k romum individuálnim pristupem a rozodovali by individuálne...nase uredy nekoliki let opakovane vyplacaji romum hmotnou nouzi...a vite co je podminkou? nic nevlastnit,predchozi rok nepracovat,cela rodina...tak jasne,ze to splnaji kazdy rok,protoze se to posuzuje spolcene...ano obycejný človek v nouzi.kdyz strati práci a musi splacet hypoteku nedostane nic..protoze za predchazejici obdobi pracoval..nebo stačí,ze pracuje manžel,nebo dokonce deti...nesmite nic vlastnit,ani auto,ani garaž,ani zahradu....a toto vsechno iny splnaji...a KDO JE NA VINE,jasne stat a moudrej ten kto vymyslel takovou rovnici souhlasit vsak s masakrem akychokolvek lidi a narodnosti,bez ohledu jak zijou..je dosti tvrde...jen proto ze byli cikani,a ze oslavovali od rana do vecera...nebo delali vseobecne bordel...si nezaslouzili vystrilet a opravdu kdo s tymhle souhlasi,nema rozum ani charakter.. uvedomte si,ze to NENI KVULI ROMUM...ALE KVULI PSYCHOPATOVI!!!!

luboze ( 1. září 2010 15:08 )

hloupá/ý si ty...ani nevíš jak...souhlasit s vrahem...prála byc ti tam byt...a utikat pred nim...to bys tenhle nazor nemnela...na 100 procent...do problemu vubec nevidis,jenom si to myslis...za monitorem pc

skatty30 ( 1. září 2010 12:16 )

skatty30 ( 1. září 2010 12:13 )

Ty si ale blba/y, ze to snad ani neni pravda...tak si je vsechny k sobe nastehuj domu. Pan nemel strilet po nevinnych lidech, ale dokazu si predstavit proc to udelal rodine, ktera cely panelak nekolik let terorizovala. Neni to urcite reseni, ale v nasi zemi zadne jine paky nefunguji. Videla sem reportaz na Markyze, hruza predstavit si bydlet s takovymi lidmi. A tvoje veta socialku nam snizili.....no mluvi jasne o tom co jsi zac

Zobrazit celou diskusi