Středa 1. května 2024
Dnes je Svátek práce, zítra Zikmund
Polojasno 24°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Masakr v Bratislavě: Toto jsou tváře obětí

Na místě neštěstí vzniklo improvizované smuteční tablo...
Na místě neštěstí vzniklo improvizované smuteční tablo...  (Autor: Tip - Nový čas)
Autor: jos, cas.sk, mivrk - 
1. září 2010
17:49

Bratislavské sídliště Devínská Nová Ves, kde Ľubomír Harman (†48) v pondělí zastřelil samopalem sedm lidí a zranil dalších patnáct osob, je stále v šoku. Na místo střelby se vypravují desítky lidí. Jeden z nich poslal redakci Nového Času fotografie, na kterých jsou patrné stopy po střelbě a tváře obětí.

Otřesení lidé se chodí dívat na místo obrovské tragédie a na jazyku mají jednu otázku: Proč? Přiznávají, že nyní se necítí na sídlišti dobře a jsou ostražití. Ale život jde dál - obchody jsou otevřené a na ulici proudí davy.

Dlouholetý redaktor Slovenské televize Juraj Mravec, který žije v této části Bratislavy dvacet let, chce o tragédii natočit dokumentární film. Budou v něm i jména obětí. Jejich fotografie kdosi vyvěsil na improvizované smuteční tablo.

Lidé tak mohou pohlédnout do tváře sester Slezákových, dvanáctiletého Jožka Slezáka, Jozefa Pútika (†48), Jozefy Slezákové (†68). Pod fotografií hoří svíčky. Lidé se u nich často zastavují a modlí se. Kus dál ještě leží kusy policejní pásky, kterou bylo místo označeno.

Přestřelku připomínají stopy po nábojích a také krvavá stopa místa, kde šílený vrah vydechl naposledy...

Zdroj: Cas.sk