Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Rodina slovenského vraha se bojí o život

Ľubomír Harman v pondělí zastřelil v Bratislavě sedm lidí a několik jich zranil
Ľubomír Harman v pondělí zastřelil v Bratislavě sedm lidí a několik jich zranil  (Autor: Isifa.com, ČTK, anc)
Autor: ama, šimk - 
5. září 2010
09:38

Rodina slovenského vraha Ľubomíra Harmana (†48), který v pondělí v Bratislavě zastřelil sedm lidí, odcestovala ze země. Jak informuje server novinky.cz, rodiče vraha, jeho sestra Monika a bratr se kvůli obavám o své životy rozhodli utéct k příbuzným do Maďarska.

Rodina střelce se po hrůzném činu strachuje o své životy. "Smrt za smrt! Pomstíme se!" vykřikovali pozůstalí v Devínské Nové Vsi krátce po pondělním masakru.

"Je mi jich líto, vždyť s tou věcí nemají nic společného. Bydlí tu už léta a jejich syna jsem nikdy neviděla," dozvěděla se reportérka slovenského deníku v paneláku, kde bydlí Harmanovi rodiče.

Server SME.sk zároveň uvedl, že policie už všechny příbuzné sedminásobného vraha vyslechla. "Tvrdí, že u něj nikdy nepostřehli žádné sklony k agresivitě. Ale příbuzní mohou mít tendenci své blízké hájit," uvedl ministr vnitra Daniel Lipšic.

Harman si žil nenápadným životem, dokud...

Harman byl dva roky nezaměstnaný. Jeho měsíční příjem představoval 118 euro (asi 3000 Kč). Pobíral dávky v hmotné nouzi a příspěvek na bydlení. Pro peníze si každý měsíc chodil na Úřad sociálních věcí ve čtvrti Karlova Ves.

Do roku 2008 pracoval jako topič nedaleko svého bydliště. Jeho bývalí kolegové říkají, že v práci byl šikovný a byl velký pedant. Byl členem střeleckého kroužku a legálně vlastnil několik zbraní. Informuje o tom server novinky.cz

e.44 ( 5. září 2010 20:11 )

Pleteš si pochopení s obhajováním. I já ho chápu. V podobné nesnesitelné situaci jako on jsem žila půl roku. Když jsem zjistila, že nejen mě, ale i manželovi a dceři z toho začíná hrabat, tak jsem se s celou rodinou odstěhovala. My jsme na to naštěstí měli. On bohužel ne.

ales1 ( 5. září 2010 17:15 )

ty bydlíš v Janově? Ne, nebyl normální. Ale to nepochopíte, jinak byste takový nesmysl vůbec z klávesnice nevypustil.

ales1 ( 5. září 2010 16:51 )

jsou, protože to byl naprosto neomluvitelný čin šílence. Státní smutek mi připadá přehnaný, ale reakce kdy toho vrahouna někdo obhajuje jsou zrůdné.

anelam ( 5. září 2010 16:25 )

Žít tolik let ve stresu,-kdo ví jestli by jsi to zrovna ty vydržel Lidi magoří čím dál víc Vyhlásili státní smutek,postižení jsou na koni a myslí že jsou v právu!-Jsou když ho dohnali až k šílenství?

ales1 ( 5. září 2010 12:47 )

zatím jediný, kdo udělal masakr byl ten bílý "slušný" pošuk, bývalý voják. Klídek.

Zobrazit celou diskusi