Čtvrtek 9. května 2024
Svátek slaví Ctibor, zítra Blažena
Polojasno 18°C

Pedofilní kauza: Zavražděné děti pohřbili do společné hrobky

Autor: INT, oj - 
9. června 2010
14:40

Na uplkané poslední rozloučení Rebecci (†5) a Daniela (†11 měsíců), které udusila jejich vlastní matka igelitovým pytlem v hotelovém pokoji ve Španělsku, nepřišli žádní příbuzní. Obřad proběhl jen kilometr od hotelového pokoje 101, kde se vražda odehrála.

Kolem 40 truchlících včetně starosty města, policejního šéfa a Rebečiny učitelky ze školy v Barceloně, se sešlo v malé kapli v městském hřbitově nedaleko osudného hotelu v resortu Costa Brava. Ani matka ani otec, který byl v Británii dlouho hledaným pedofilem, na pohřeb nepřišli. V současné době čekají ve vazbě na soud. Pravděpodobně ze studu a strachu před medii se posledního rozloučení nezúčastnili ani prarodiče.

Video Pohřeb dětí které udusila jejich vlastní matka igelitovou taškou. - /YouTube.com/
Video se připravuje ...

Nikdo z příbuzných na pohřeb nechtěl

„Bohužel tu dnes není nikdo z rodiny. Učinili jsme všechny možné kroky, abychom kontaktovali příbuzné v Británii, ale nikdo nepřijel. Matka dětí zatím není usvědčena z žádného trestného činu a kdyby chtěla být pohřbu přítomna, nikdo by jí to nemohl odepřít,“ řekl na úvod ceremoniálu šéf místní policie Cesar Martinez.

Sourozenci byli uloženi bok po boku v bílých rakvích

Zaměstnanci pohřební služby přinesli malé bílé rakve ozdobené bílými liliemi a růžemi do kaple městského hřbitova v úterý kolem poledne. Šest uniformovaných policistů střežilo vchody na hřbitov během celého ceremoniálu. Sourozenci byli uloženi vedle sebe do jedné hrobky.

„Je to jeden z nejsmutnějších dnů v mém životě. Cítím se, jako bych pohřbíval své vlastní děti,“ řekl starosta Xaver Crespo. Dojemnou řeč měl se slzami v očích i katolický kněz Josep Calm: „Přál bych si, aby si tyto děti mohly hrát na pláži Loret s ostatními na věky.“

Lianne Smith (43) je zadržována ve věznici Girona na severu Barcelony. K udušení vlastních dětí ve čtyřhvězdičkovém hotelu Miramar se při výslechu přiznala hned první den. Za vraždy jí hrozí 15 až 20 let. Martina, otce dětí, Španělé vydali do Velké Británie, kde čelí obviněním z pedofiílie, včetně znásilnění třináctileté dívky. Chytli ho 7. května po téměř dva a půl roce na útěku.

paula ( 10. června 2010 06:25 )

Vzhledem k tomu, že další superperla je ve článku o chlapci, který měl vrostlé dvojče do břicha, vyzývám šéfredaktora tohoto obskurního plátku, aby nechal VŠECHNY redaktory přezkoušet z mateřského jazyka - v a případě neúspěchu z toho vyvodil důsledky. A nebo si najměte jazykového korektora, blbouni !

zirafa ( 9. června 2010 23:13 )

takové gramatické perly se daří pleskovým pisálkům dost často...

karancita ( 9. června 2010 19:41 )

Nechci reagovat na tento článek, jen to, jak je ostudné s prominutím "prznit" tak český jazyk. Pod fotografií nahoře je zmínka o tom, že děti byly uloženy " v rakvých". Prosím, to nemáte žádného člověka, který by se tímto zabýval? Pokud neumíte český jazyk, zřejmě byste se měli vrátit do druhé či třetí třídy základní školy, kde se probírají vyjmenovaná slova.

hutnik ( 9. června 2010 18:32 )

"Na uplkané poslední rozloučení Rebecci"? Opravdu? Co si to po sobě aspoň přečíst? Styď se, autore "INT, oj". Vzhledem k povaze této události je tento přístup vrcholem ignoranství.

Zobrazit celou diskusi