Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Na Pardubicku chytili 17 uprchlíků: Vezli s sebou i 8měsíční miminko a těhotnou

Policie na Pardubicku zadržela 17 nelegálních imigrantů (Ilustrační foto)
Policie na Pardubicku zadržela 17 nelegálních imigrantů (Ilustrační foto)  (Autor: ČTK)
10. července 2015
16:10

Policisté v Pardubickém kraji ve čtvrtek zadrželi 17 nelegálních migrantů. Cestovali v denním a nočním vlaku, byly mezi nimi i děti. V pátek to uvedla mluvčí krajské policie Jitka Vavřinová.

Ze 17 lidí pocházelo 14 ze Sýrie, dva z Iráku a jeden z Íránu. Dospělých bylo 13 ve věku 20 až 53 let, čtyřem dětem bylo osm měsíců až devět let. Ve třech případech šlo o příbuzné, jednou o strýce a synovce, jednou o otce se synem, synovcem a svou matkou, ve třetím o těhotnou ženu s manželem a kojencem.

„Většina ze zajištěných neměla žádné doklady totožnosti, u jednoho muže nalezli policisté doklad prokazující jeho totožnost v obuvi,“ uvedla Vavřinová.

Ve čtvrtek se policistům podařilo s 12 migranty provést potřebné úkony a v pátek ráno je převezli do záchytného zařízení. U pěti dalších řízení pokračuje. Policisté zjišťují, zda šlo o uprchlíky, kteří požádali o azyl v jiném členském státu Evropské unie.

V Pardubickém kraji letos prudce vzrostl počet nelegálních migrantů. Například od ledna do konce března cizinecká policie objevila 51 nelegálně pobývajících cizinců, za stejné období loňského roku jich bylo sedm a za celý rok 2014 jen 36. Nárůst by mohl souviset s tranzitní polohou regionu.

ejvm1712 ( 15. července 2015 10:35 )

Hnus!

tendertouch ( 13. července 2015 12:54 )

U článku zkušenosti českého kamionisty, kdy nemá ochranu , když mu žerou zboží a ještě kálí do kamionu a nemůže se bránit. A s tím sem jdou. Nejsou to chudáci, protože se chovají jako prasata . A hlavně, že pan Sobotka říkal, ne, nepůjdou sem. A jejich opatřeními, která jak je vidět, problém není z posledního půlroku ale roku, se neřeší. Je to verbež, která tu nemá co dělat. Nejsou jasně stanovena přísná pravidla a pokud sem jdou bez dokladu, nemají tu co dělat. Jak to cizinecká policie ověřuje? Tito lidé mají peníze a jak je známo, tento stát úplatný. Pak zde skoupí půdu a budeme se ještě divit.

mandat ( 13. července 2015 11:08 )

To nedopadne dobre.Stoji to silene penize, vetsinou to jsou kriminalnici.

mandat ( 13. července 2015 10:42 )

Jak se muzou ilegalne dostat do CR uprchlici bez papiru ???????????????Ted je zprava, ze v Cechach je uz pres 3000 uprchliku a vlada vykrikuje, ze oficielne dostane pouze 1 500 uprchliku a oni tam uz nalezili pres dvojnasobek.Mozna, ze je jich tam jeste vic o kterych se nevi.Poslat tu sebranku zpatky.Jinak je budte zivit i jeiich rodiny.Ty makat nebudou.

housenkaa ( 10. července 2015 21:03 )

Každým dnem bude jejich počet stoupat, protože všechny policie nemá šanci chytit. To se zde narodí už bude mít české občanství a protože u nás platí zákon o rodině, nemohou rodiče poslat zpět. Budou se množit geometrickou řadou a plodit samé příjemce dávek a za chvíli jich bude dost na to, aby protestovali a co budou chtít si brali násilím. Nečinnost evropských vlád je hřebíček do rakve kultury a historie Evropy.

Zobrazit celou diskusi