Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Přiznání šéfky "šarlatánů": Půlmilionovou dotaci z EU jsme dostali

Autor: Tomáš Koníček, wer - 
29. května 2018
05:02

Lze vykadit rakovinu? Šarlatáni institutu psychosomatické medicíny AKTIP tvrdí, že ano. Přitom ale zapomněli, že společnost, která zařízení provozuje, čerpala statisíce dotací z EU. Blesku se přitom dušovali, že: NIKDY! Teď ale vyšli s pravdou ven.

Strašení rakovinou, odmítání chemoterapie, »léčba« metastáz sexem s milencem... Tak podle šokujícího dokumentu České televize Infiltrace: Obchod se zdravím pracují terapeuti pražského institutu AKTIP. Zařízení je u Městského soudu v Praze zapsáno jako společnost Progressive consulting v.o.s.

Blesku se podle účetní závěrky podařilo zjistit, že v roce 2014 čerpala dotaci Evropské unie ve výši 473 tisíc. Zakladatelka a odborná garantka AKTIP psychiatrička Jarmila Klímová, která je v rejstříku uvedena jako společník, to ale minulý čtvrtek popřela. „My?! My jsme v životě žádné dotace nečerpali. My jsme nikdy nejeli na žádný jiný peníze než vlastní zdroje. Nikdy!“ řekla Blesku a potvrdila, že firmu vlastní s manželem Ondřejem Klímou.

Školící aktivity?

Po zveřejnění článku o penězích z EU v Blesku najednou otočila. „My jsme byli přizváni jako subdodavatelé k zakázce jiné společnosti, která získala dotace. To byla nějaká manažerská školení. To vůbec nesouvisí s naší terapeutickou činností. Vůbec. To je naprosto samostatné,“ uvedla teď Klímová.

Manipulace

Pro nemocné a zoufalé lidi bývá terapie v institutu AKTIP často poslední nadějí. Kromě konzultací u terapeutů ale absolvují právě i školení... Zúčastnila se jich i figurantka České televize herečka Ivana Lokajová (46), která přišla do institutu s chronickou únavou, a praktiky šamanů natáčela skrytou kamerou. „Byla jsem tam třináctkrát a ještě absolvovala dvě víkendová školení. Na nich jsem měla opravdu nepříjemný zážitek, tam se rozebíralo, že člověk může za nemoci svých dětí. Když vám to někdo říká šest hodin, říká to přesvědčivě a má argumenty, začala jsem opravdu přemýšlet, jestli jsem dětem neublížila. Je to velká manipulace,“ popsala Lokajová školení, která se jí dostala od společnosti Progressive consulting v.o.s. pod hlavičkou AKTIP.

Obchodní společnost má povinnost dodat rejstříkovému soudu účetní závěrku nejpozději do konce následujícího roku. Od Progressive consulting v.o.s. je u něj jako poslední k nahlédnutí ta z roku 2014.

Video: „Vůbec nebojujeme o peníze.“ Úředník z Bruselu radí, jak zlepšit čerpání dotací EU 

k999 ( 29. května 2018 14:09 )

Samozřejmě že šarlatáni z AKTIPu nikomu nepohohou, využijí vaši naivitu a bezmoc k vlastnímu profitu, pro ně je to jen výdělečná činnost.Hippokratova přísaha těmto šmejdům nic neříká.

radsab ( 29. května 2018 11:44 )

Lidi mějte rozum, pokud by to těm lhářům fungovalo, tak by rakovina již dávno nebyla!!! Toť vše co dodat.

bullshit ( 29. května 2018 10:46 )

Dotace je největší svinstvo, co darmojedi z Bruselu vymysleli. Rozdávat z cizího jim opravdu jde na jedničku...

priserka ( 29. května 2018 10:38 )

PremyslOtakar: ty jsi taky dobrý šašek

anticccp ( 29. května 2018 10:26 )

Takovým komikům můźe uvěřit jenom idiot. Pokud je někdo tak blbý, že těm pohádkářům platí za ty kecy, tak si následky můźe přičíst sám.

Zobrazit celou diskusi